11 Şubat 2017 Cumartesi

Renk Avı

Güzel bir cumartesi gününden herkese merhaba😊
Bildiğiniz üzere Okul Öncesi Eğitim Programımızda tüm etkinliklerin sınıf içinde yapılabileceği gibi açık alanlarda da yapılabileceği belirtiliyor. Hatta mümkünse hepsinin açık havada gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Bizlerse çoğu zaman olumsuz hava koşulları, materyal eksikliği gibi nedenleri öne sürerek sınıflarımızda kalıyoruz. Ebeveynler de çocuklarıyla birlikte hafta sonlarını evde, avmlerde, restoranlarda yani bilumum kapalı alanlarda geçiriyor. Bunlar yanlıştır demiyoruz, diyemeyiz. Tabii ki çocuklarımızla vakit geçirmek her zaman değerli. Ama biz açık havada olmanın en güzeli olduğuna inanıyoruz.
İşte tam da bu nedenle bugün dışarı çıkıyoruz😊 Değerli öğretmenlerimiz bu etkinliği okulunuzun bahçesinde yapabileceğiniz gibi (bahçe yoksa yakınında) çevrenizde varsa orman, park gibi bir yere alan gezisi düzenleyerek de yapabilirsiniz.
Sevgili ebeveynler sizler ise eğer bugün çocuklarınızla birlikte evdeyseniz durmayın bugün uygulayın. Ne kadar eğlenceli olduğunu göreceksiniz!
Peki bugünkü etkinliğimizde:
Ne gerekti?
  • A4 kağıdı
  • Renkli boya kalemleri (keçeli olur, kuru olur, ne varsa o olur)
  • Açık alan
Ne yapıldı?
A4 kağıtlarını renkli boya kalemlerimizle resimdeki gibi renklendirdikten sonra tek yapmanız gereken kendinizi dışarı atmak! Burada renkleri belirlerken çevresel koşullarınızı dikkate alabilirsiniz.
Çocuklar çevrelerinde kendi kağıtlarındaki boyalarla aynı renkteki nesneleri buluyor ve eşleştiriyor. Neredeyse materyalsiz denebilecek bu etkinlikle çocuklarımızın bilişsel gelişim alanı ile birlikte çevre farkındalıkları da destekleniyor.



















Paylaşması bizden, uygulaması sizden!

kaynak:iheartcraftythings.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder