13 Şubat 2017 Pazartesi

Mesajınız Var!

Herkese merhaba!
Her ne kadar "Mesajınız Var" efsanevi bir Meg Ryan-Tom Hanks filmi olsa da bugünkü etkinliğimizin bununla hiçbir ilgisi yok😊
Soruyla başlayalım. Bir işi en iyi hangi durumda yaparsınız? Eşiniz, amiriniz, ya da dışarıdan herhangi birisi söylediği zaman mı yoksa içinizden geldiği zaman mı? Ben bir işi en iyi gerçekten yapmak istediğimde yaparım. Hani "İnsanın içinde olacak" derler ya.. İşte biz buna "iç motivasyon" diyoruz.
Bu durum çocuklarımız içinde geçerli. Tam da bu yüzden bizler evde veya okulda çocuklarımıza ne sunarsak sunalım sunduğumuz şeyi onlar için "ilgi çekici" hale getirmeliyiz. Yani sunum önemli. Bugünkü yapacağımız sanat etkinliğini de seçme sebeplerimden birisi diğer tüm etkinliklerde olduğu gibi ilgi çekici olması. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Mum boya (beyaz)
  • A4 kağıdı
  • Sulu boya
Ne yapıldı?

Mum boya ile yapılan bu etkinlik aslında bilinen bir etkinlik. Ama ben buradaki gizli mesaj fikrini çok sevdim. Bu nedenle çocuklarda merak uyandırır ve farklı yönergelerle uygulanabilir.
Yön vermek tamamen sizlerin elinde. Çocuklara bir yönerge vererek ya da vermeden mum boya kullanarak A4 kağıdına gizli bir resim çizmelerini isteyebilirsiniz. Ardından çizilen resimler rastgele dağıtılıp sulu boya ile boyanabilir. Ve ortaya çıkan resimler incelenir. Kimin hangi resmi yaptığı, ne yaptığı vb. konuşulabilir.
Ya da çocuklarımızdan aileleri için mum boya ile A4 kağıdına gizli bir resim çizmelerini isteyebiliriz. Sonra bu kağıtlar bir aile katılım etkinliğine dönüştürülebilir ve çocuklar evde aileleriyle sulu boya kullanarak bu resmi boyarlar. Ortaya gizli mesaj çıkarılır.
İşte size örnek video:

















Kaynak:encourageplay.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder