21 Şubat 2017 Salı

Bilye Labirentleri!

Herkese merhaba😊 Yurt dışı kaynaklı pek çok internet sitesinde karşıma çıkan görünce benim bile oynayasımın geldiği bilye labirentlerini paylaşmanın zamanı geldi!
Bildiğiniz gibi algı, göz önündeki nesneleri beş duyu yoluyla izleme ve yorumlama işlemidir. Görsel algılama ise çocuğun dünyayı nasıl gördüğünü belirler. Bu yüzden görerek algılama diğerlerinden daha önce gelişmektedir.
Görsel algıya hitap eden bu labirentler çocukların küçük kas motor becerilerini, el-göz koordinasyonunu, görsel olarak takip etme ve dikkati yoğunlaştırma gibi becerilerini desteklerken, göz motor koordinasyonu konusunda deneyimlerini arttırıyor. Aynı zamanda onlar için eğlenceli bir oyuncak ve tabii ki ücretsiz! Peki bu labirentleri yapmak için:
Ne gerekiyor?
  • Ayakkabı kutusu kapağı gibi dikdörtgen şeklinde kutu kapaklarıyla yapılabileceği gibi, dayanıklı olmasını istiyorsanız aşağıda sağdaki resimdeki gibi tahta bir tepsi kullanabilirsiniz.
  • Elbette bilyeler.
  • Pipetler veya tahta çubuklar.
  • Yapıştırıcı.
Nasıl yapılıyor?


Aslında çok basit. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi pipetler veya tahta çubukları aralarında hafif boşluklar bırakılacak şekilde tahta ya da kutu zemine yapıştırıyorsunuz. Zeminin bir kenarına bilyenin geçebileceği bir delik açıyorsunuz. Çocuklar labirenti sağa sola öne arkaya hareket ettirerek bilyeleri başlangıç noktasından deliğe kadar geçirmeye çalışıyor.  
Ebeveynler evde çocuklarıyla birlikte bu labirentlerden yapabilir ve güzel bir oyuncağa sahip olabilir. Okul öncesi öğretmenleri de sınıflarında etkinlik olarak yapabilecekleri gibi materyal olarak da kullanabilirler. İyi eğlenceler!

kaynak:meaningfulmama.com, listotic.com, repiny.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder