18 Şubat 2017 Cumartesi

Mantar Panolarla Yapılabilecak 4 Farklı Etkinlik!

Herkese merhaba!
Çok boyutlu materyalleri çok sevdiğimi daha önce de söylemiştim. Eşyaların da kullanım amacı dışında kullanılması bana göre müthiş bir şey. Bir kere bakış açımızı genişletiyor. Farklı fikirlere açık hale geliyoruz. Yaratıcılık da böyle bir şey değil mi zaten?
Gelelim bugünkü materyalimize. Bugün mantar panoların kullandığı dört farklı etkinliği sizler için buldum ve paylaşmak istedim. Dilerseniz matematik dilerseniz sanat! Dilerseniz merkezleri zenginleştirin dilerseniz küçük grup etkinliklerinde kullanın! Bu etkinlikler ile hem eller hem de zihin çalışıyor.  Umarım ilginizi çeker.
  1. Geometrik şekiller yapalım: Mantar panonun iğneleri ve büyük lastik ipler kullanılmış. Geometrik şekiller oluşturabilmek için iğneleri panoya yerleştirirken özellikle cetvelle ölçmek ve belli aralıklara yerleştirmek gerekiyor. Sonra birbirinden farklı boyutta hatta zaman zaman iç içe geçmiş geometrik şekiller hazır!
  2. Özgün şekiller: Burada daire şeklindeki mantar panolar, iğneler ve küçük lastik tokalar kullanılmış. Yerleşimi çocuklar nasıl isterse öyle yapıyor. Birinci etkinlikten farkı ise tamamen özgün özellikte olması. Bu iplerle ortaya bir resim de çıkabiliyor.
  3. Rakamları sırala: Burada iğneler ve geniş lastik iplerin yanı sıra rakamlara ihtiyacımız var. Bu etkinlik için ön koşul çocukların rakamları tanıması ve sıralayabilmesi. Burada başlayacağınız rakamı seçmek size kalmış. Rakamları sıraladıktan sonra ortaya bir şekilde çıkabilir. Her şey mümkün😊
  4. Bir resim oluştur: Burada da daire şeklinde mantar pano ve raptiyeler gerekiyor. Çocuklar tıpkı bir puzzle gibi raptiyeleri birleştirerek ortaya bir ürün çıkarıyor. 
O zaman tüm çocuklarımıza bol eğlenceli öğrenmeler!


















kaynak: facebook.com/activitea.es/?fref=nf,  kidzactivities.net, mamarecicla.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder