17 Şubat 2017 Cuma

Bardaklarla Oynanabilecek 5 Farklı Oyun!

Herkese merhaba.
Hareket ve oyun etkinliklerine biraz daha az yer verdiğimi fark edince kendimi bardaklarla buldum ve bir değil iki değil 5 tane etkinlik buldum😊 Hepsi de çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim. Umarım faydalı olur.
Peki bardaklarla ne yapabiliriz?
  1. Hedefleri elinle vur: Bu etkinlikte tek ihtiyacınız olan büyük bir kutu, ipler ve top! Bu haliyle motor gelişim alanına yönelik kazanımlar içeriyor. Eğer bilişsel gelişim alanından kazanım ve göstergeleriniz de varsa bardakların üzerine rakamlar yazarak ya da farklı renkte bardaklar kullanarak da uygulayabilirsiniz. "Hadi bakalım kırmızı bardağı vuralım" gibi. 
  2. Bardakları uçur: İhtiyacınız olan bardaklar ve pipetler! Hatta pipetler yerine büyük havlu peçete rulolarını da kullanabilirsiniz. Yeter ki nefesleri kuvvetlendirmek isteyelim. Çocuklarımız nefeslerini kullanarak bardakları ilerletmeye çalışıyor. Bu haliyle çok eğlenceli!
  3. Hedefleri ayağınla vur: İhtiyacımız yalnızca bardaklar. Burada da birinci etkinlikte olduğu gibi bardakların üzerine rakam vb yazabilir ya da bardakları renklendirebilirsiniz. Ya da farklı fikirlerinizi de kullanabilirsiniz. Ama bizimle paylaşmayı unutmayın😊
  4. Kule yap: El-göz koordinasyonunu destekleyen bir etkinlik olmasının yanı sıra çocukların dikkatlerini yoğunlaştırma, dürtülerini kontrol etme ve bekleme gibi becerilerini destekliyor.
  5. Bowling: Bowling oynamak için herhangi bir yere gitmemize gerek kalmadı. Yalnızca bardaklarımız ve topumuz olsa yeter. Burada da diğer etkinliklerde olduğu gibi farklı renk bardaklar vs. kullanabilirsiniz. Sonra da kim neler devirmiş bakarsınız. İyi eğlenceli öğrenmeler!

kaynak: toddlerapproved.com, freebie-licious.blogspot.com.tr, mominspiredlife.com, pequeocio.com, starfishtherapies.wordpress.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder