18 Şubat 2017 Cumartesi

Parmağınla Boya!

Güzel bir cumartesi gününden herkese merhaba!
Geçenlerde birisi matematik materyallerine çok yer verdiğimizi söyledi. Aslında matematik çocukların hayatının her yerinde. "Bana bir tane çikolata verir misin, 10'a kadar say duyalım" gibi söylenen sayı kadar nesne verme ya da ritmik sayma becerileri günlük hayatta çok fazla karşımıza çıkıyor. Hatta yapılan bazı çalışmalar daha küçük yaşlardaki bebeklerin bile sayma ve sayılar ile ilgili farkındalığı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle küçük yaştaki çocuklarla sayma becerilerini daha çok geliştirecek oyunlar oynamak çocukların bu becerilerini pekiştirmek açısından faydalı. Sayma ve sayılar matematiksel düşüncenin gelişiminde önemli bir rol oynuyor. 









Bu doğrultuda bugün sizle nesne grupları ve rakamlar arasında bağlantı kurarken kullandığım yukarıda resmini gördüğünüz çalışma sayfalarını paylaşmak istedik. Bu etkinlik için:
Ne gerekiyor?
  • Parmak boyası 
  • Aşağıda linki verilmiş çalışma sayfaları
Nasıl yapılıyor?
Uygulaması çok basit. Örneğin, görüldüğü gibi, yanında beş yazan uğur böceğinin üzerine parmak boyasıyla beş tane benek yapıyoruz. 
Neye dikkat ediliyor?
Bana göre çalışma sayfaları eğer çocuklar için bir uyaran içermiyorsa hiçbir çekiciliği olmayan kağıt parçaları. Ancak burada olduğu gibi çalışma sayfalarını kullanırken doğrudan bir amacı olursa çocukların motivasyonu artıyor. Yani burada çiçeklere yaprak yapmak çocuklar için bir amaç barındırıyor.

İndirmek için link:
https://drive.google.com/file/d/0ByKkpkoCbzlMQkNRal9xMU1PWFk/view?usp=sharing 

kaynak:funhandprintartblog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder