19 Şubat 2017 Pazar

Renk Renk Ponponlar!

Güzel mi güzel bir pazar gününden herkese merhaba! Burada buluştuğumuza göre hepimiz aynı amacı paylaşıyoruz demektir😊
Bugün, birbirinden farklı pek çok rengi tanıdığımız, ayırt ettiğimiz, eşleştirdiğimiz ve sıraladığımız bir oyunu sizlerle paylaşmak istedim. Umarım ilginizi çeker ve faydalı olur. Oyunumuz hem bilişsel gelişim alanı hem de motor gelişim alanına yönelik kazanımlar barındırıyor. Bu etkinliği aşağıdaki resimde olduğu gibi ebeveynlerimiz evlerinde; okul öncesi öğretmenlerimiz ise dilerlerse küçük grup etkinliklerinde dilerlerse de öğrenme merkezlerinde uygulayabilir.
Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Aşağıdaki linkte pdf dosyası halinde bulabileceğiniz sekiz adet renk kartı.
  • Yumurta viyolü.
  • Renk renk ponponlar.
  • Çocuklarımızın ponponları elleriyle tutabilmeleri için cımbıza benzer bir malzeme.
Ne yapıldı?
Çocuklarımızla bir tane renk kartı seçiyoruz. Çocuklarımız resimde gördükleri gibi kartlardaki renklerin sırasına göre ponponları viyole yerleştiriyorlar. Ponponları yerleştirirken de ince motor becerilerini destekleyecek bir malzeme kullanıyoruz. 
Neye dikkat edildi?
Öncelikle tüm etkinliklerimizde olduğu gibi öncelikli olarak çocuklarımızın yaş ve gelişim özelliklerine dikkat etmeliyiz. Eğitsel amaçlar barındırsa da bunun bir oyun olduğunu unutmamalıyız. İkincisi, renk kartları pek çok rengin ara tonlarını da barındırıyor. Bu nedenle ponponları alırken renklerin uygunluğuna da dikkat etmeliyiz.
Başka Ne Yapılabilir?
Başka internet sitelerinde gördüğüm örnekler üzerine ponponların yerine renk renk legolar vb.de kullanabilirsiniz. Yumurta viyolünün yerine de renk kartlarının boş hallerini kullanabilirsiniz. Seçim sizin.
İyi eğlenceler!















Sekiz adet renk kartını indirmek için link:
https://drive.google.com/drive/folders/0ByKkpkoCbzlMdnZfMGZXXzYydFk?usp=sharing


kaynak: enfantbebeloisir.over-blog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder