1 Şubat 2017 Çarşamba

Şekilleri Birleştir!

Herkese merhaba!
Bugün de yine sizlerle sitemizinde en ayırt edici özelliği olan "özgün özellik taşıyan ürünler oluşturabilme" kazanımından hareketle bir etkinlik paylaşmak istedik. Etkinliğimiz motor gelişim alanı ve haliyle sosyal duygusal gelişim alanına yönelik kazanımlar içeriyor. E içinde renkleri, şekilleri vb. de kullanırsanız bilişsel gelişimi de işin içine sokabilirsiniz. Çok yönlülüğü sağlamak elinizde. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Fon kartonlarından kesilmiş farklı boyutlarda şekiller
  • Yapıştırıcı
  • Çocuklarımızın fikirlerini almak
Ne yaptık?
Çocuklara farklı etkinliklerden kalan artık kağıtları, ya da önceden  fon kartonlarından kesilmiş şekilleri  (illa geometrik olması gerekmiyor) toplayıp aşağıdaki şekilde sunuyoruz. Hatta çocukların kendilerine de kestirebilirsiniz. Seçim sizin.

Bundan sonrası da yine sizlere kalmış. Çocuklara "Bunlarla ne yapabiliriz" gibi bir soru sorup  doğrudan onlara da bırakabilirsiniz. Ya da aşağıdaki gibi "Bunlarla nasıl bir çiçek yapabiliriz" gibi bir soru sorup sınırlandırabilirsiniz. Her durumda bütün iş onlara kalmış olacak.

Bu etkinliğin farklı versiyonları yani kağıtları sunup böcek yaptıran öğretmen de, araba yaptıran da, ev yaptıran da var. Bu yalnızca bir örneği. Hepsinden de farklı ve güzel sonuçlar çıkmış. Bu durumda çocuklarımıza güvenelim yeter😉


kaynak:cuttingtinybites.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder