14 Şubat 2017 Salı

Kuş Besleyicileri!

Herkese merhaba.
Son birkaç gündür çevre ile ilgili etkinliklere bakınca hayvanlarla ilgili konuşmaktan alamadım kendimi.. Çünkü okul öncesi dönemde fen eğitiminin temel amaçlarından birisi de çocuklara yaşamın sadece insanlardan ibaret olmadığını öğretmektir. Bu bağlamda bazı hayvanların insanlarla birlikte bazılarının ise insanlardan uzakta yaşadığını fark ettirmek önemlidir. Çocuklar, duyuları aracılığıyla hayvanların gelişimini ve davranışlarını gözlemleyebilir, hayvanların bakımını üstlenebilirler. Peki burada yetişkinlere düşen görev nedir? Mesela sokaktan geçen zararsız bir kediden istemsizce korkuyorsanız önerimiz bunu çocuğunuzun yanında dile getirmemenizdir. Çünkü düşününce korkacak bir şey yok ve o kedi de yaşamınızın bir parçası. Çocuğunuza bu mesajı vermenin en kolay yolu da doğru model olmanızdır.
Bugünkü seçtiğimiz etkinlikte de de bu söylediklerimizden yola çıkarak kuşlar için "kuş besleyicileri" yapıyoruz. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Fıstık ezmesi
  • Tuvalet kağıdı rulolar
  • Kuş yemi
  • Kuş yemini koymak için geniş bir kap
  • Dondurma çubuğu
  • Kalın bir ip











Ne yapıldı?
  1. Çocuklarla birlikte dondurma çubukları kullanılarak tuvalet kağıdının çevresine fıstık ezmesi sürüldü.
  2. Daha sonra bu fındık ezmeli tuvalet kağıtları kuş yemi kabının içerisinde her yeri kuş yemi olacak şekilde gezdirildi.
  3. Bir parça ip tuvalet kağıdı rulosunun içinden geçirilerek bir ağaca bağlanmaya hazır hale getirildi.
  4. Son olarak kuş besleyicilerimiz kuşların ulaşabileceği yerlere asıldı.
İşte bu kadar! Hem evde hem de okulda rahatlıkla uygulayabileceğiniz çocuklarda çevresel farkındalığı arttıracak bir etkinlik. O zaman ne yapıyoruz, kuşları beslemeyi unutmuyoruz😊

Kaynak:theresourcefulmama.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder