15 Şubat 2017 Çarşamba

Elma Çekirdeği!

Herkese merhaba😊
Bugün yine merkezlerimizi zenginleştirmek adına sizlerle bir materyal paylaşacağım. Bu materyali okul öncesi öğretmenlerimiz merkezlerin yanı sıra küçük grup etkinliğinde de rahatlıkla kullanabilir. Ebeveynlerimiz de evde çocuklarıyla hem eğlendirici hem de eğitici bir etkinlik olarak uygulayabilir. Bu etkinlik bilişsel gelişim alanına yönelik kazanımlar içermekle birlikte özellikle çocukların rakamlar ile nesne grupları arasında ilişki kurmalarına yardımcı oluyor. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Linkini aşağıda bulabileceğiniz elma kartı ve küp yüzeylerine yapıştıracağınız rakamlar (1-6 arası)
  • Rakamları üzerine yapıştırarak bir zar haline getirebileceğiniz  küp şeklinde küçük bir kutu (çok da küçük değil)
  • Elma çekirdeği 
  • Meraklı bir minik
















Neye dikkat edildi?
Bu etkinliği gerçekleştirirken unutmamamız gereken en önemli olan nokta çocuğun gerekli ön becerilere sahip olması ve sayma işlemini dokunarak yapması. Eğer gerekli ön becerilere sahip değilse bu etkinlik dahil buna benzeyen tüm matematik etkinlikleri çocukların başarısızlık duygusu yaşamasına sebep olacaktır.

Ne yapıldı?
İşlem göründüğü üzere çok basit. Çocuklarımız küp şeklinde zarı atıyor ve gelen sayı kadar elma çekirdeğini sayarak elma kartının içine koyuyor.
Elma kartını dayanıklı olması adına tahta, mukavva vb. bir malzeme ile güçlendirebilirsiniz. Burada gerçek elma çekirdeklerini biriktirerek kullanabileceğiniz gibi, grapon kağıdı kullanarak yuvarlama yapabilirsiniz ya da küçük siyah taşlar kullanabilirsiniz. Orası sizin yaratıcılığınıza kalmış😉

Elma kartı ve rakamları indirmek için link:
www. drive.google.com/file/d/0ByKkpkoCbzlMek4yZFhnODF4RmM/view?usp=sharing

kaynak:fromabcstoacts.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder