10 Nisan 2015 Cuma

Renk Çarkı

Herkese merhaba!
Bugün sizinle bilişsel gelişim alanı ve motor gelişim alanına yönelik kazanımları barındıran bir sanat etkinliğini paylaşmak istedik. Bu etkinlik bitiminde ortaya çıkan ürünlerle de oyun oynadık. Kısacası çok yönlü ve bol eğlenceli bir etkinlik oldu. Peki etkinlikte:
Ne gerekti?
  • A4 kağıdı ve cd.
  • Cd sayısı kadar bilye ve plastik şişe kapağı.
  • Prit yapıştırıcı.
  • Tutkal.
Ne oldu?
Çocukların hemen hemen hepsinin bildiği beybladelerden veya topaçlardan yola çıktık. 
Çocuklara topaçları ve eldeki malzemelerimizi gösterip bunlarla kendimize bir topaç oluşturup oluşturamayacağımızı, oluşturursak nasıl olacağını vb. sorup fikirlerini aldık. Ardından işleme koyulduk. Bazı boyutlarında yetişkin desteği olan bir etkinlik oldu. Bildiğiniz gibi yetişkin desteğinin yoğun olduğu etkinlikleri pek fazla paylaşmıyoruz ancak bu etkinliği  çocuklar çok sevdiği için sizlerle paylaşmak istedik. Şimdi adımlarımıza daha yakından bakalım:
  • Öncelikle A4 kağıtlarını cd boyutunda kestik. Kestiğimiz kağıtları ayırdık. Ve çark haline getirdik.

  • Çocuklara hiçbir sınırlama yapmadık ve onlar kağıtları istedikleri renklerde boyadılar, cd'lere yapıştırdılar. Şişe kapaklarını cd'nin resimli yüzüne, bilyeleri altta kalan yüzeye yapıştırdılar. Şişe kapakları kolay yapışsa da, bilyeleri yapıştırmak için tutkal kullandık.Bilyelerin diğer yüzeyine ise şişe kapaklarını yapıştırdık. Bu bölümde çocuklara yetişkin desteği sunduk. Çünkü tutkalın kuruması için biraz bekletmemiz gerekti.
  • Ve sonuçta çarklarımız! Oynaması çok zevkli oldu. Sokakta topaçlarımızla oynamak istediğimiz günler geldi aklımıza. Çünkü çocuklarda sürekli bunlarla oynamak istedi. Etkinlik bitiminde evlerine götürdüler. Onların bir oyuncağı oldu! Daha büyük yaş gruplarında daha farklı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder