4 Nisan 2015 Cumartesi

Şekilleri iplerle kaplama

Herkese merhaba
Hem bilişsel gelişim alanı hem de motor gelişim alanı ile ilgili kazanım ve göstergeler içeren çok yönlü bir etkinlik ile karşınızdayız. Yani hem aklımızı hem de parmaklarımızı kullanacağız. Peki bu etkinliğimizde:
Ne gerekti?
  • Mukavva
  • Makas
  • Farklı renklerde örgü ipleri

Ne yaptık?
Mukavvadan kesilmiş geometrik şekillerin kenarlarını makas kullanarak açtık ve çocuklarımıza sunduk. Hangi geometrik şekil olduklarından, sınıfımızda benzer şekilde neler olduğundan konuştuk. Ancak bu şekillerin bir eksiği olduğunu söyledik. Onların fikirlerini aldık. Renksiz dedi birisi, başka birisi ipleri gördü kıyafetsiz dedi. Nasıl renklendirsek dedik ve ne yapabileceğimiz üzerine konuştuk. Sonrası malumunuz.
 İpleri açtığımız bu yerlerden geçirerek şekilleri iplerle kapladık. Ardından yaptıkları bu şekilleri kullanarak şekil saklama oyunu oynadık. Bu oyunda da sınıfın ortasına bu geometrik şekillerden (çocukların yaş ve gelişim düzeylerine göre seçili sayıda- ben 3 şekil kullandım) çizdik. Benimle başlayarak şekil avcıları olduk ve sınıfın dışına çıktık. Sınıfta kalanlar ise şekilleri sakladı. Şekil avcıları sınıfa girip şekilleri buldu ve uygun yerlere koydu. Çocuklar gerçekten çok eğlendi. Daha sonra bu şekilleri matematik merkezine koydum. İlerleyen günlerde de zaman zaman bu oyunu oynamak istediler.

 

Oyunla birlikte bütünleştirilmiş bir etkinlik oldu. Bu da çocukların gün boyunca ilgilerini canlı tuttu. Yani unutmayalım, etkinlikler arasında geçişlerin iyi olması bizlerin işini kolaylaştırdığı kadar çocukların da motivasyonunu da canlı tutuyor😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder