24 Şubat 2017 Cuma

Renkleri Eşle!

Herkese merhaba!
Bugün sizlerle küçüklerimiz için renkleri tanıma, ayırt etme ve eşleme ile ilgili etkinliklerinizde kullanabileceğiniz dört adet materyali paylaşmak istedim. Özellikle çalıştığı yerde materyal sıkıntısı çeken öğretmenlerimiz için son derece kullanışlı. 
Dikkat: Bütün"Renkleri eşleş" etkinliklerini aşağıdaki drive linkinden indirebilirsiniz. Buradaki en önemli ihtiyacınız ise bir adet yazıcı😊
Şimdi bu etkinliklere ve başka nelere ihtiyacımız olduğuna daha yakından bakalım:
  1. Arabaların parçalarını tamamla: Aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz araba kartlarının çıktısını alın. Mukavva, şeffaf kağıt vb. dayanıklılık kazandıracak malzemelerle güçlendirin. Artık kullanıma hazır. Çocuklarımız arabalarla aynı renkte olan parçaları eşleştiriyorlar.
  2. Balıkların parçalarını tamamla: Burada da ilk materyaldeki aşamaların aynısını tekrarlıyoruz.
  3. Penguenlerin şapkalarını tak: Bu benim en sevdiğim😇Penguenlere atkılarının renginde olan şapkaları takıyoruz.
  4. Boya kalemlerini tamamla: Boya kalemlerinin eksik olan parçasını aynı renkle tamamlıyoruz.

Çocuklar için hem öğretici hem de çok eğlenceli. Biz yetişkinler içinse kullanışlı ve pratik. Bu tip materyaller elbette parayla "eğitici oyuncak" adı altında satılıyor. Ancak bana kalırsa satın almak yerine evde veya okulda çocuklarla birlikte hazırlamak ve kullanmak paha biçilemez! Ebeveynlerimiz evde bu materyalleri kullanarak çocuklarıyla iyi vakit geçirebilir. Okul öncesi öğretmenlerimiz ise sınıflarında öğrenme merkezlerini zenginleştirebilir ya da küçük grup etkinliklerinde rahatlıkla kullanabilir.
Renkleri eşle kartlarını buradan indirebilirsiniz:
https://drive.google.com/drive/folders/0ByKkpkoCbzlMUl9JQ040blNPSHM?usp=sharing


kaynak:,earlylearningactivities.com, childcareland.com, 3.bp.blogspot.com, www.childcareland.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder