27 Şubat 2017 Pazartesi

Çubuklar ve Rakamlar!

Herkese merhaba
Bugün biraz daha büyük yaş gruplarımıza (60-72 ay) hitap eden nesne grupları ile rakamlar arasında nasıl ilişki kurarız sorusuna odaklandık. Dikkat rakamlar diyoruz çünkü 10 sayısı ve üzerine odaklanmadık. Ve yalnızca çubukları kullandık. Çubuklar dediğimiz ise dondurma çubukları ya da doktorların kullandığı abeslanglar.
Peki bunlar neler daha yakından bakalım:
  1. Çubuklara ataş geçir: Burada dondurma çubuğu ya da abeslanglar ile ataşları kullanıyoruz. Çubuklarda yazan rakam kadar ataşı çubuğa geçiriyoruz.
  2. Mektuplara çubuk yerleştir:  Mektubu andıran zarflara üzerinde yazan rakam veya nokta sayısı kadar çubuk koyuyoruz.
  3. Uğur böceklerini say: Burada bir yaprağı andırması için çubuklarımızı yeşile boyuyoruz. Yapraklarda yazan rakamlar kadar uğur böceğini maşalar yardımıyla yapraklara konduruyoruz (Uğur böceği stickerlerını kullanıp maşalara yapıştırabilirsiniz).
  4. Tokaları geçir: Çubuklara üzerinde yazan rakam kadar küçük tokayı geçiriyoruz.
  5. Elmaları say: Abeslanglar can dostumuz olmaya devam ediyor😊Abeslanglara stickerlar yapıştırabilir ya da doğrudan elma çizebiliriz. Maşalara da rakamları yazıyoruz. Çubukta kaç elma varsa çubuğa o rakamın yazdığı maşayı takıyoruz. Eller de çalışıyor!

















Burada paylaşılan etkinlikler küçük grup etkinliklerinde faydalı olabileceği gibi öğrenme merkezlerini de zenginleştirebilir. Ebeveynler ise kullanmak için sınırsız mekana sahip. Yalnızca çocuklarımızın gelişim düzeyine dikkat etmeyi unutmayalım. Yani henüz rakamları tanımayan ya da bire-bir ilkesi ile nesneleri sayamayan bir çocuğun bu işlemi yapmasını bekleyemeyiz. Her şey sırayla olmalı! 
Diğer etkinliklerimizde olduğu gibi bu etkinliklerde de kullanılan malzemeler bizim önerdiklerimizle sınırlı. Sizler farklı malzemeler kullanabilir ya da etkinlikleri değiştirebilirsiniz. Seçim sizin😊
İyi eğlenceler!

kaynak:plastificandoilusiones.blogspot.com.tr, imageneseducativas.com, youclevermonkey.com, simpleplayideas.com, housingaforest.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder