18 Temmuz 2017 Salı

Üç balon oyunu ile içerdeyiz!

Herkese merhaba!
Yazı fırsata çevirmeye devam ederken bugün de evde çocukları harekete doyuracağız. Peki bunu nasıl yapacağız? Hiç şüphesiz ki balonlar tüm çocukların karşı koyamayacağı bir oyun aracı. Öyleyse neden kullanmayalım dedik ve sizlerle balonlar ile oynanabilecek 3 oyunu paylaşmak istedik. Daha yakından bakalım, bu etkinlikler neler ve bunlar için nelere ihtiyacımız var:

1. Balonbol: Anlaşıldığı üzere bu oyunun adını biz koyduk😊Bu oyunda çamaşır sepetlerine (sayısına siz karar verebilirsiniz), çocukların bacak boyuna yakın boyutta - çocuk sayısı kadar - sopaya ve yine istediğiniz sayıda balona ihtiyacınız var. Çocuklar sopaları yardımıyla balonları sepetlere doldurmaya çalışıyor. Oyun sonunda sepetlerde kaç balon var, hangi renklerde balonlar var vb. konuşabilirsiniz.
2. Tabağında tut: Bu oyunda orta kalınlıkta plastik tabakları bir cetvelin ucuna yapıştırıyoruz (bir nevi raket gibi). Balonları düşürmeden raketlerimizle birbirimize atıyoruz. Konsantrasyon son seviyede!
3. Hedefe götür: Burada ikinci oyundaki raketleri kullanarak oynuyoruz. Çocuklar için yastıklar, koli bantları, masalar vb. yardımıyla bir parkur hazırlıyoruz. Parkurun sonuna da sepetleri veya başka bir hedef noktasını koyuyoruz. Çocuklar raketleri üzerinde balonlarını taşıyarak parkuru tamamlamaya ve balonlarını hedefe koymaya çalışıyorlar. 
Üç etkinlikte de kaba motor becerileri desteklenirken, el-göz koordinasyonu ve konsantrasyon gibi beceriler de destekleniyor. Eğlence de varsa daha ne olsun, hepinize bol eğlenceli günler!
kaynak:http://www.learnwithplayathome.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder