7 Temmuz 2017 Cuma

Doğada Neler Var!

Herkese merhaba!
Daha önce paylaştığımız "Renk Avı" etkinliği en çok sevilen etkinliklerimizden biri olunca biz de avımızı genişletmeye karar verdik. Bugün yine açık havadayız ve ava çıkıyoruz. Ama ne avına? Etkinliğimize daha yakından bakalım: Bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Yumurta viyolü.
  • Çevrenizde bulunan doğal malzemelere ilişkin görseller (yaprak, çiçek, taş vb.).
  • Sticker.

Ne yapıldı?
Öncelikle bu etkinlik için varsa bahçemize çıkabileceğimiz gibi, park, orman veya çocuklarımız için güvenli ağaçlık herhangi bir alanı kullanabiliriz. Ardından etkinliğimize başlayabiliriz.
1- İlk adımda doğal malzemelere ilişkin görsellerimizin bir adet çıktısını sticker üzerine alıyoruz. Burada üzerinde bu tip görsellerin olduğu hazır stickerlarda kullanabilirsiniz. Sticker yoksa A4'e çıkartıp bir yapıştırıcı yardımıyla yapıştıradabiliriz. Biz de çare çok :)
2- Ardından stickerları yumurta kepimizin üzerine yapıştırıyoruz. Çocuklarımızla görseldekilerle ilgili konuşuyoruz. Bunlar ne vb. şeklinde.
3- Artık çocuklarımız ava çıkmaya hazır! Her bir görseli doğada arıyor ve viyolde görselin altına yapıştırıyorlar. Bir nevi insansız saklambaç!
Burada çocuklar gözlem yaparken aynı zaman da görsellerle gerçek nesneleri de eşleştirme fırsatı buluyor. Çocuklar için oldukça eğlenceli ve pek çok gelişim alanını da destekliyor. 
Örnek bizden, uygulama sizden. Kolay gelsin!
kaynak:http://www.kokokokids.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder