2 Temmuz 2017 Pazar

Güneş Neleri Eritir?

Güneşli bir günden herkese merhaba!
Yaz mevsimi tüm sıcaklığıyla hissedilirken yazın nimetlerinden faydalanmasak olmazdı. Bugün keşif noktamız güneş! Çocukların merak duygularını hareket geçiren evde veya okulda kolayca uygulanabilecek bir fen etkinliği. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
Aslında bu etkinlikte kullanacağınız malzemeleri evinizde olan malzemelere göre kendiniz oluşturabilirsiniz. Bizimkileri örnek olsun diye söyleyelim:
  • Bölmeli bir kap (buz kalıbı olabilir).
  • Lego, blok, sabun, boya kalemi, taş.
  • Buz, katı yağ, kare çikolata, peynir vb.
Ne yapıldı?
1- Öncelikle malzemelerimizi bölmeli kabın içine her bir malzememiz bir bölmeye gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
2- Ardından kabı güneşin altına koyuyoruz (Dışarıda yapabileceğiniz gibi evinizde veya sınıfınızda güneş alan bir yeri de kullanabilirsiniz).
3- Dilerseniz buradaki gibi bir grafik oluşturabilirsiniz. Ancak okul öncesi dönemdeki çocuklarınız için grafiğe malzemelerinizin görsellerini koymak daha etkili olabilir.
4- İyi bir sıcaklıkta 10 dakika bile yeterli! Artık kabımızı alıyoruz ve gözlemliyoruz. Malzemelerden hangileri erimiş, hangileri erimemiş ve neden? konuşuyoruz. 
Ne oldu?
Bildiğiniz gibi her katının bir erime noktası var. Burada erime sıcaklıkları farklı olduğu için malzemelerinizden bazıları eriyecek bazıları ise katı halde kalacak. Çünkü güneş, onları eritmek için yeterince sıcak olmayacak!
Hepinize iyi keşifler!
kaynak:http://frugalfun4boys.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder