23 Şubat 2017 Perşembe

Hafızayı Çalıştır!

Herkese merhaba.
Son günlerde karşıma çıkan hafıza oyunları ilgimizi çekince biraz daha araştırdık ve toplam beş tane hafıza oyununu sizlerle paylaşmak istedik. Hepsinin de hazırlaması çok kolay, uygulaması ise eğlenceli. Peki bu etkinlikler neler daha yakından bakalım:
  1. Tabakları eşle: Plastik tabakların ön yüzlerine resimler çiziyoruz. Aşağıdaki resimdeki gibi arka yüzlerini çeviriyoruz. Çocuklar sırayla birer tabağın ön yüzünü çeviriyor ve parçaların eşlerini bulmaya çalışıyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta tabak sayısı. Başlangıçta 4 tabakla başlayıp çocukların yaş ve gelişim özelliklerine göre tabak sayısını arttırabilirsiniz.
  2. Müzik aletlerini eşle: Yazının sonunda linki verilmiş olan müzik aleti kartlarını ön yüzü yere gelecek şekilde koyuyoruz. İlk oyundaki gibi çocuklarımız eşlemeye çalışıyor. Kart sayısı yine dikkat edilmesi gereken bir nokta.
  3. Şişe kapaklarını eşle: Şişe kapaklarının içlerine A4 kağıtlarından kesilmiş şekiller yapıştırıyoruz. Burada işin içine başka bir etken girmemesi için aynı renk kapaklar kullanılmış. Sizde öyle yapabilirsiniz. Sonra çocuklarımız içinde aynı resim olan kapakları eşlemeye çalışıyor.
  4. Dondurmaları eşle: Aşağıda linki verilmiş dondurma kartlarını çıkartıyoruz. Ve dondurma çubuklarına uygun şekilde yapıştırıyoruz. Gerisi diğer oyunlarla aynı. Dondurmayı sevmeyen çocuk yoktur, dolayısıyla bu etkinliği de öyle😊
  5. Ulaşım araçlarını eşle: Aşağıda linki verilmiş olan ulaşım araçları kartlarını çıkartıyoruz. Gerisi yine tüm hafıza oyunlarımızla aynı.
Bu oyunlar gerçekten çocuklar için çok eğlenceli. Ancak az önce söylediğim gibi parça sayısını belirlerken çocuklarımızın gelişim özelliklerini göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Aksi takdirde eğlenceli olmaktan çıkması muhtemel!
Hafızayı Çalıştır kartlarının hepsi bir linkte. Buradan ulaşabilirsiniz:
 https://drive.google.com/drive/folders/0ByKkpkoCbzlMbzNOZmNVSnkyVFU?usp=sharing

kaynak: 4.bp.blogspot.com, whatsupfagans.com, m.guiainfantil.com, atdrinkchic.com, themeasuredmom.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder