22 Kasım 2018 Perşembe

Ağaçlar ve Yaprakları

Merhaba!
Doğadan vazgeçemediğimiz bir gün daha. İnternet üzerinde, "Scavenger Hunt" adı altında çocukların bir listeye göre belirlenen görevleri yapmalarını sağlayan oyunlar bulunuyor. Bunların içinde açık havada oynanan ve renk bulma, taş bulma, çiçek bulma vb. gibi içeriklere sahip pek çok "Hunt" listesi var. Ancak bunların büyük çoğunluğu yurt dışındaki internet sitelerinde. Dolayısıyla içlerinde ülkemizde bulunmayan çiçekler, ağaç türleri vb. içerebiliyor. Biz de bu noktadan hareketle kendi oyunumuzu oluşturalım dedik ve öncelikle ülkemizde sık rastlanan ve birbirinden ayırt edilebilir olan ağaçların yapraklarından bir çalışma sayfası oluşturduk.
Peki ne yapıyoruz?
Buradan ulaşabileceğiniz çalışma sayfasını çocukların yapabilmesi için dışarı ağaçların olduğu bir alana çıkmanız gerekiyor. Çocuklar ağaçlarını buldukları yaprakları çalışma sayfalarına işaretliyor. 
Sonrası ise sizlere kalmış. Çocuklarla bu yaprakları somut olarak inceleyebilirsiniz. Bu ağaçların hangi koşullarda yetiştiği üzerine ve bulamadığınız ağaçların neden bulunmadığı üzerine konuşabilirsiniz. Ağaçları eşleştirme, ağaçların özelliklerini tarif ederek bulma gibi pek çok etkinlikle kolayca bütünleştirebilirsiniz. 
Not: Keşfe çıkmadan önce tüm sorulara hazır olmak için sizler de ağaçların özelliklerini öğrenmeyi unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder