19 Kasım 2018 Pazartesi

Okul Dışarıda Günü

Merhaba!

Neredeyse bütün modern yaklaşımlar çevrenin ve açık havada öğrenme ortamlarının çocuklar için önemini vurgularken ve dünyada bu yaklaşımları temel alan birçok anaokulu varken, bizler zamanımızı neden sınıf içinde geçiriyoruz? Belki de açık havada olmanın önemini ve değerini yeterince bilmiyoruz. O zaman cevaplayalım:
Neden açık hava?
  • Çocuklar, keşfetme içgüdüsüne sahiptir. Öğrenmek için doğal bir çabaları vardır. Bu nedenle doğada bu çabalarını sonuna kadar kullanabilirler.
  • Çocuklar, açık havada akranları ve yetişkinlerle doğal veya yapılandırılmış oyunlar yolu ile sosyal beceri geliştirirler.
  • Açık hava çocuklara doğal öğrenme fırsatları verir. 
  • Doğadaki materyaller genellikle açık uçludur ve manipüle edilebilir. Örneğin çocuklar bir tahta parçasıyla yapılandırılmış bir oyuncaktan çok daha fazla şey yapabilir.
  • Doğaya sevgi ve saygıyı bizzat doğada olarak kazanmak daha kolaydır.

İşte bizde buradan yola çıkarak, Türkiye'de açık havada oyuna yönelik farkındalık kazandırmayı amaçlayan bir projeyi sizlerle paylaşmak istedik. Okul dışarıda günü, çocuğun oyun hakkının korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yürüten Uluslararası Oyun Derneğinin (IPA), Türkiye'deki çalışma grubu olan Aktif yaşam derneğini de içine alan çeşitli paydaşlar ile gerçekleştirilmekte olan bir etkinliktir. Bu yıl 23 Mayıs 2019 tarihinde Tüm Türkiye genelinde gerçekleşecektir. Eğer bir öğretmenseniz buradaki linkten etkinliğin internet sitesine erişerek, sınıfınızı kaydettirebilirsiniz. 


Okul dışarıda gününde görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder