7 Nisan 2017 Cuma

Yürüyen Sular!

Herkese merhaba!
Etkinliğimizin başlığını okuduktan sonra kafası karışanlar online mı? 
Öyleyse bu etkinlik umuyoruz ki çok hoşunuza gidecek. Okul öncesi öğretmenleri olarak çocuklarımıza kazanım ve göstergelerimizi kazandırmaya çalışırken süreç içinde çeşitli kavramlara da yer veririz. Bu kavramlardan hiç şüphesiz en çok desteklenenler renklerdir. Renk hayatın her yerinde olduğu için evde ve okulda "Bu ne renk", "Peki şu ne renk" vb. sorularla çocuklarımız çok sık karşı karşıya kalır. Bugünkü etkinliğimizde özellikle ara renklerin nasıl oluştuğunu gözlemlemek için oldukça kolay ve güzel bir fen etkinliği. Evde de uygulamak mümkün. Peki bu etkinlikte:

Ne gerekti?

  • Üç adet orta ve aynı boyutta kavanoz.
  • Farklı renklerde gıda boyası ve su.
  • Kalın rulo havlu peçete.

Ne yapıldı?

  • Öncelikle ortadaki kavanoz boş kalacak. Ancak diğer iki kavanoza dudak payı kalacak şekilde su ekleyin ve hangi rengi kullanmak istiyorsanız o renkte gıda boyası damlatın.
  • İki adet kağıt havluyu yatay bir şekilde katlayın. Bir ucunu ortadaki kavanoza diğer ucunu renkli suyun olduğu kavanozlara olacak şekilde yerleştirin. 
  • Kağıt havlunun varlığı ve suyun akış olması sayesinde su üç kavanozda da eşit olacak şekilde yayılacak. Biz de buna suyun yürümesi dedik😇 
Suyun bu şekilde orta kavanoza geçmesi biraz zaman alabilir. Tam olarak bir süre veremiyoruz. Maksimum 1 gün sürecektir. Ama beklemeye değer! Deneyi uygulamadan ne olacağı ile ilgili çocukların tahminlerini alıp sonrasında ortaya çıkan sonuçları konuşmak tam da ulaşmak istediğimiz nokta.
Renkli günler!
kaynak:coffeecupsandcrayons.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder