4 Nisan 2017 Salı

Ponpon Diyip Geçme!

Herkese merhaba! 
Gördüğünüz ve bildiğiniz gibi daha önce yaptığımız etkinliklerde bir çıkış noktası bulduk hep. Yani bir şeyden yola çıktık ve çok şey oluşturduk. Zaten yaratıcı olmakta böyle bir şey değil mi? Çocukların yaratıcılık düzeyini belirlemeye yarayan yaratıcılık testlerine baktığımızda da benzer şeyler görüyoruz. Bu testlerin bazılarında çocuklara farklı çizgiler verilir ve onlardan bu çizgiyi tamamlaması istenir. Kimi çocuk o çizginin üzerine bir yaşam alanı kurarken, kimisi ise o çizgilerden bir yol yapar. Biz de bugün bir nevi bu çizgiler yerine renkli ponponlar kullanacağız. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • A4 kağıtları ve ponponları yapıştırmak için yapıştırıcı.
  • Farklı renklerde keçeli kalemler veya kuru boyalar. (Hangisini kullanacağınızı siz seçebilirsiniz).
  • Farklı renklerde ponponlar.

Ne yapıldı?
  • Bu etkinlikte ebeveynlerin veya okul öncesi öğretmenlerinin yani yetişkinlerin yapacağı tek iş bir A4 kağıdına fotoğraftaki gibi diklemesine bir şekilde beş-altı ponponu yapıştırmak! 
  • Bundan sonrası ise çocuklarımıza kalmış. Dilerseniz bu ponponlardan neler oluşturabileceklerini tamamen onların hayal gücüne bırakabilir, dilerseniz de bir yönergeyle onları sınırlayabilirsiniz. Örneğin; "Bu ponponlardan hangi hayvanları oluşturabiliriz?" gibi.
  • Etkinlik sonunda ortaya çıkan ürünlerin ne olduğu, renkleri, isimleri, cisimleri hatta hikayeleri vb. her şeyi ile ilgili konuşabilirsiniz. 
O zaman ne diyelim, evde veya okulda az malzemeyle çok iş yapmak isteyenlerin yaratıcılığı bol olsun!
kaynak:adventure-in-a-box.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder