3 Nisan 2017 Pazartesi

Dallarla Sanat!

Haftanın ilk gününden herkese merhaba!
Okul öncesi eğitimin göz bebeği sanat etkinliklerinden bahsedelim mi? Ürün odaklı olmanın sonucunda ve  her zamana bir ürün verebilmesi nedeniyle belki de en çok tercih edilen etkinlik türüdür sanat. Sanatın yaratıcılıktan, özgünlükten beslendiğini zaman zaman unutsak da bunu hatırlatmak için bugün yine buradayız. Bugünkü etkinliğimizden doğanın bitmek tükenmek bilmeyen nimetlerinden faydalanmak için yine dışarı çıkacağız. Yani mümkünse bu etkinliği dışarıda gerçekleştirelim. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?

  • Minimum çocuk sayısı kadar ince veya orta kalınlıkta ağaç dalları.
  • Sulu boya veya parmak boyası ve su.
  • Farklı kalınlıkta fırçalar.

Ne yapıldı?

  • Öncelikle çocuklarımızla birlikte -varsa- ağaç dallarını toplamaya bahçemize çıkıyoruz. Eğer uygun bir bahçemiz yoksa dalları önceden bulup yine bahçeye dağıtabiliriz. Çocuklarımızın her biri dilediği kadar dalı topladığı zaman ise işe koyulabiliriz.
  • Burada yine etkinliği sunuş şeklimiz çok önemli. Çocuklarınıza bu dalları neye benzettiklerini sorabilir ve doğrudan onların hayal güçlerine bırakabilirsiniz. Ya da bir yönergeyle sınırlandırabilirsiniz. Örneğin: "Bu ağaç dallarından sihirli bir değnek yapacak olsanız bu değnek nasıl olurdu?" gibi. Bu aşamadan sonra ise çocuklarımız parmak boyaları veya sulu boyaları yardımıyla ağaç dallarını diledikleri gibi süslüyorlar.
  • Taş boyama, yaprak boyama vb. etkinliklere okul öncesi sınıflarında rastlanırken biz de buna bir dal boyama ekleyelim istedik. Umarım hoşunuza gider.
O zaman kolay gelsin!
kaynak:belladwella.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder