11 Nisan 2017 Salı

Buzlarla Renkleri Keşfet!

Herkese merhaba!
Geçenlerde paylaştığımız "Yürüyen Sular" etkinliği ara renklerin oluşumuyla ilgili güzel bir örnekti. Bugün o etkinliğin farklı bir versiyonunu görünce sizlerle paylaşmak istedik. Hangisini uygulayacağınız tabii ki sizlere kalmış. Ancak iki etkinlikte farklı yollarla çocukların gözlem yapmalarına olanak sağlıyor ve çocuklarımızı pek çok yönden destekliyor. Kullanılan malzemeler de çocuklar için ilgi çekici. Hem okulda hem de evde kolayca uygulanabilir. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Kullanacağınız renk sayısına göre eşit boyutta su bardakları. (7 tane)
  • Buz kalıpları.
  • Kaseler. (Ana renkler için üç tane)
  • Kırmızı, mavi ve sarı renkte gıda boyası.

Ne yapıldı?
1. Öncelikle buz kalıbımızın içine su ekledikten sonra kırmızı, sarı ve mavi yani üç ana rengimizin gıda boyalarından damlatıyoruz. Buzluğa atıp donduruyoruz.
2. Ardından her bir bardağa fotoğraftaki gibi bardağın yarısından biraz fazlası dolacak şekilde su koyuyoruz.
3. Çocuklarımız buz kalıplarından çıkardıkları renkli buzları bardaklara atıyor. Burada pek çok rengi karıştırarak farklı sonuçlar elde etmek mümkün.
Unutmayın burada olay yalnızca renkleri tanımak ve ayırt etmek değil. Bu etkinlik ile tüm gelişim alanlarını desteklemek mümkün.  Çocukların tahmin etme, gözlem yapma, tahminleri ile sonuçları karşılaştırma ve değerlendirme gibi süreçleri gerçekleştirmesine  ve bunları yaparken de dili kullanmasına olanak sağlayın. El-göz koordinasyonu, konsantrasyon vb. süreçleri de içerdiğini unutmayın.
O zaman ne yapıyoruz buzluklarda yer açıyoruz😊Kolay gelsin!
kaynak:learning4kids.net


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder