20 Nisan 2017 Perşembe

Tohumlar Fidana!

Herkese merhaba,
Bugün yine yaşamın tam içinden sınıfımıza - evimize bir etkinlik getiriyoruz. Pek çok kez dile getirdiğimiz gibi feni soyut ve anlaşılmaz şeylerde değil, dışarıda baktığımız her yerde arıyoruz. Çocukların algılayamayacakları soyut kavramlardan ziyade, bildiklerinden bilmediklerine gitmek en güzeli! Ve tabii ki neden diye sormak ve sordurmakta en önemli amacımız. Peki bugünkü etkinliğimizde:
Ne gerekti?
  • Elma, hurma, kiraz, vb. farklı besin maddelerinin çekirdekleri.
  • Büyüteç.
  • Tabldot (veya başka bölmeli bir tepsi) ve başka bir tepsi (gözlemleme sürecinde kullanılacak).

Ne yapıldı?
  • Öncelikle çocuklarımız yedikleri farklı besin maddelerinin çekirdeklerini saklıyor, topluyor, biriktiriyor. Bu süreç onlar için pek çok açıdan çok güzel. Bizler de onlara destek oluyoruz. Yani farklı çekirdekler de ekleyebiliriz.
  • İkinci aşamada ise fotoğraftaki gibi bir sürü çekirdeğimizi hazırladıktan sonra çocuklarımız büyüteçleri yardımıyla çekirdekleri yakından inceliyorlar. Hurma çekirdeği ile kiraz çekirdeği arasındaki farklılıklar nelerdir? Çekirdeklerin hepsi birbirinin aynısı mı? Çekirdeklerdeki benzerlikler ve farklılıklar neler? gibi soruları birlikte yanıtlıyorsunuz. Gözlemlemek ve keşfetmek için evde ve okulda oldukça kolay uygulanabilir bir etkinlik. Daha sonra çekirdeklerinizi farklı toprak alanlara gömebilir, sürdürülebilir bir çevre için bir adım atabilirsiniz. Çocuğunuzun da çevre bilinci kazanmasına yardımcı olabilirsiniz. Seçim sizin!
kaynak:.fantasticfunandlearning.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder