19 Nisan 2017 Çarşamba

Çiçek Boyama!

Herkese merhaba!
Bugün yine çocuklarımızla birlikte dışarı çıkıyoruz ve ağaçların dökülen yapraklarını ve kopmuş çiçekleri topluyoruz. Sonra da bunlarla güzel bir sanat etkinliği yapıyoruz. Bu etkinlikte çocukların, el-göz koordinasyonunu ve renkleri tanıma ve ayırt etme becerileri desteklenecek. Oldukça farklı bir sanat etkinliği gerçekleştirecekler. Çiçeklerin kağıda yansıyan desenlerini keşfedecek, farklı renkteki boyaları karıştıracak ve herhangi bir kısıtlama ya da beklenti olmaksızın şekiller ve resimler yapacaklar. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?

  • Öncelikle ağaç yaprakları ve dökülmüş çiçekleri toplayabileceğiniz bir alana ihtiyacınız var.
  • Farklı renkte parmak boyaları.
  • Palet ve A4 kağıdı.

Ne yapıldı?
1- Öncelikle yaprak, çiçek vb. toplamak amacıyla dışarı çıkıyoruz. Burada çocuklarınızla birlikte çevrede görülen her şey ile ilgili konuşabilir, gözlemler yapabilirsiniz.
2- Çiçekleri toplama işlemi bittikten sonra, çocuklarımız paletlerine istedikleri renklerden koyuyorlar. Burada dilerlerse farklı renkleri karıştırıp yeni renkler oluşturabilirler (sarı+kırmızı=turuncu gibi).
3- İkinci aşamada çiçek, yaprak vb. malzemelerini boyaya batırıp kağıtlarına baskısını çıkarıyorlar. Burada kağıtta oluşan yaprakların şekillerini farklı boyalar kullanarak hayal güçleri ile tamamlayabilecekleri gibi, doğrudan bu şekilleri kullanarak örüntüler oluşturabilirler.

Etkinlik süresince yaprakların şekilleri, renkleri ya da daha farklı özellikleri üzerine konuşabileceğiniz gibi, baskıların şekillerinden de bahsedebilirsiniz. Seçim sizin, kolay gelsin!
kaynak:learning4kids.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder