27 Nisan 2017 Perşembe

En Güzel Kuleler!

Herkese merhaba!
Bugün çocukların özellikle oyun zamanında en çok sevdikleri şeylerden "kule yapmak" ile ilgilendik ve onların yaptığı kulelerden biraz daha farklılarını yapmaya karar verdik. Bugünkü etkinliğimizde kulelerimizi bloklar, legolar vb. değil daha doğal malzemelerle yapacağız. Böylelikle özellikle malzeme sıkıntısı yaşayan öğretmen veya ebeveynlerimiz için bir alternatif yaratmış olacağız. Çocuklarımız ise yaratıcılıklarını kullanarak kuleler, apartmanlar, şatolar yani ne dilerlerse onu yapacaklar. Peki daha yakından bakarsak bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Öncelikle kağıt havlu ve tuvalet kağıdı ruloları.
  • Kutular, mukavva, boş veya kullanılmayan eski cdler, eski suluboyaların boya bölümleri (açıklaması aşağıda) vb.


Ne yapıldı?
Aslında görüldüğü gibi gereken malzemeleri ayarladıktan sonra her şey oldukça kolay.
  • İlk fotoğraftaki gibi mukavvalar, kağıt havlu ruloları ve eski sulu boyaların boyalarını çıkardıktan sonra kalan bölümünü kullanarak birbirinden farklı inşaat bölgeleri oluşturabilirsiniz.
  • Ya da ikinci ve üçüncü fotoğraftaki gibi cdler, rulolar ve kartonlar ile oluşturabilirsiniz. Buradaki malzemelerle sınırlı kalmayıp, kendi elinizdeki malzemelerle çeşitlendirebilir ve zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca binaların olduğu bölgeye hayvan figürleri, arabalar gibi farklı oyuncaklar da ekleyebilirsiniz. Belki de yalnızca bina yapmakla kalmaz; otoparklar, bahçeler, parklar vb. de yaparsınız. Seçim sizin!
  • Süreçte ortaya çıkan fikirleri desteklemek püf noktamız. Sonuçlarını merakla bekliyoruz.. O zaman şimdiden ruloları biriktirmeye başlayalım, hepinize kolay gelsin!
kaynak:katiemorrisart.com, interactionimagination.blogspot.com.tr, kidsactivitiesblog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder