1 Nisan 2017 Cumartesi

Bir Ev Yap!

Herkese merhaba!
Bloğumuzu takip edenler bilir, daha önce paylaştığımız "Şekilleri Birleştir" isimli etkinliğimizde önceden hazırladığımız farklı geometrik şekillerden çocuklarımız çiçekler oluşturuyordu. Bugünkü etkinliğimiz ise o etkinliğin farklı bir versiyonu. Ancak bu sefer çiçek değil evler, bahçeler ve neler neler yapıyoruz! Çocuklarımızın hem motor gelişim hem de sosyal-duygusal gelişim alanını destekliyoruz. Bunu yaparken de eğlenmeyi ihmal etmiyoruz! Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Farklı renklerde fon kartonları.
  • Makas ve yapıştırıcı.
  • A4 kağıtları (veya grubun büyüklüğüne göre kağıtlar).

Ne yapıldı?
  • Etkinliğe başlamadan önce fon kartonlarını farklı şekillerde (geometrik olması şart değil) kesip çocuklarımız için hazırlıyoruz. Dilerseniz artık kağıtları kullanabilir, ya da bu kartonları çocuklarınıza da kestirebilirsiniz. 
  • İkinci aşamada çocuklarımız nasıl bir ev veya evler, siteler, bahçeler vb. tasarlamak istiyorlarsa bu kağıtları kullanarak A4 kağıtları üzerine tasarlıyorlar. Yani özgün ürünler oluşturuyorlar. Süreç sonunda ürünleri ile ilgili konuşabiliriz. Örneğin, evlerin renkleri, boyutları, bu evlerde kimlerin yaşayabileceği, evlerin dışında neler olduğu vb. konularda konuşabiliriz. Burada soracağınız açık uçlu sorular çocuklarınızın yaratıcılıklarını destekleyecektir.
  • Bu etkinliği büyük grup etkinliği, küçük grup etkinliği ya da bireysel etkinlik olarak planlayabilirsiniz. Her durumda da ortaya farklı fikirler ve tasarımlar çıkacağından hiç şüphemiz yok! Dikkat: Zemin olarak kullanacağınız kağıdın büyüklüğünü grubunuza göre ayarlamayı unutmayın.
Hepinize kolay gelsin!
kaynak:cuttingtinybites.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder