18 Nisan 2017 Salı

Böcekleri Keşif!

Herkese merhaba!
Bugün evde ve okulda kolayca yapılabilecek çocukları keşfetmeye yönelten bir etkinliği sizlerle paylaşacağız. Bu etkinlikte çocuklarımız, gelişim alanları desteklenirken aynı zamanda eğlenceli vakit geçirecekler. İsterseniz dışarıda, isterseniz de sınıfınızda geçici bir ilgi merkezi oluşturabilir, ya da var olan fen merkezinde bu uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Evde ise her yer uygundur! Çocuklar için oldukça ilgi çekici. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Böcek görsellerinin olduğu bir kitap (Kitabınız yoksa internetten görselleri bulabilir kendiniz bir kitapçık haline getirebilirsiniz).
  • Taşlar, çubuklar, boncuklar, ipler, teller, vb. artık materyaller.
  • Orta boy bir tahta (Yazı tahtası gibi).

Ne yapıldı?
  • Öncelikle fen merkezine veya eğer oluşturursak geçici ilgi merkezine -buna böcek merkezi vb. de diyebilirsiniz- kitabımızı açık ve dik bir şekilde koyuyoruz. Kitabın önüne de fotoğraflardaki gibi tahta vb. bir şey oluşturup koyuyoruz. Çocuklar bu tahta üzerinde çalışacaklar.
  • Kitabın yanına da kullanabileceğimiz farklı malzemeleri koyuyoruz (taş, çubuk, ipler, pipet parçaları, vb.).
  • Artık her şey hazır! Çocuklarımız kitaptaki böcekleri, istedikleri malzemeleri kullanarak oluşturmaya çalışıyor. Burada çocuklar böceklerin farklı özelliklerini gözlemleyecek, kullandıkları malzemelerin boyutlarını onlara göre ayarlayacak, duyularını kullanacak ve yaratıcılıklarını konuşturacaklar.  Ayrıca kitaptaki böceklerden farklı bir böcek oluşturmalarını da isteyebilirsiniz. Ortaya çıkan ürünlerin çeşitli özelliklerinden konuşabilir, onlara isim bile verebilirler. Uygulamasındaki farklılıklar sizlerin yaratıcılığına kalmış!
  • Kolay gelsin!

kaynak: imaginelearningcenter.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder