23 Nisan 2017 Pazar

Eşini Çiz!

Pazarın neşesi ile herkese merhaba!
Bugünkü etkinliğimizi anne-babalar evde çocuklarıyla yapabilecekleri gibi okul öncesi öğretmenleri de sınıflarında kolayca uygulayabilir. Sanat ile oyunu buluşturan bu etkinlik çocuklar için eğlenceli olduğu kadar farklı kazanımlar da barındırıyor. Hem bedensel hem de sosyal olarak aktif oldukları bu etkinlikte çocuklar birbirlerinin aynı, farklı ve benzer özelliklerin keşfedecek. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
Keçeli kalemler, A4 kağıtları ve izole bant.
Geniş bir oyun alanı.

Ne yapıldı?
Sınıfımızdaki her çocuğun sırtına bir A4 kağıdını yapıştırdıktan sonra başlıyorsunuz. Bu oyunu iki şekilde oynatabilirsiniz.
1- İlkinde çocuklar arka arkaya dizildikleri bir biçimde durabilirler ve herkes önünde duran kişiyi bir süre gözlemledikten sonra onun nasıl göründüğünü arkasındaki A4 kağıdına çizebilir. 
2- Ya da bu fotoğraftaki gibi ikili gruplar şeklinde gerçekleştirebilirsiniz. 
Burada ikili gruplarımızı sınıfta istedikleri bir alanı kullanmaları konusunda teşvik etmek önemli.  Bir de istedikleri kadar birbirlerini gözlemleyebilme imkanları olmalı. Yani çizim sırasında da "Dur bir daha bakayım" durumları olabilmeli. Gerekli alana ve zamana sahip olduktan sonra bütün iş onlara kalıyor! Çizimleri daha sonra inceleyebilirsiniz. Eş olan grupların çizimleri inceleyip üzerine konuşmalarını sağlayabilirsiniz. Kullanılan renkler, yüz ifadeleri, vb. aklınıza ne gelirse odaklanabilirsiniz.
Hatta bu oyunu bir drama etkinliğinin içinde kurgulu bir şekilde de oynatabilirsiniz. 
Yani etkinlik burada, nasıl uygulanacağı ise sizde! Hepinize iyi eğlenceler!
kaynak:mallhandsbigart.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder