30 Nisan 2017 Pazar

Harfler mi?

Herkese merhaba!
Bugünkü etkinliğimiz aslında pek çok farklı örnekleri ile değişik şekillerde yapılabilen ve özellikle yabancı kaynaklı internet sitelerinde sıkça rastlanan bir etkinlik türü. Biz de ise ya eğitim programıyla bağdaştırılıp uygulanması sakıncalı görülüyor ya da abartıya kaçılarak doğru olmayan farklı bir amaçla uygulanıyor. Bugün umuyoruz ki orta yolu bulacağız ve evde veya okulda doğru şekilde uygulandığında çocuklarımız için oldukça faydalı-eğlenceli bir etkinlik olduğunu göreceğiz. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Taşlar.
  • Keçeli kalem ve kek kalıpları.
  • Stickerlar veya daha farklı fikirler için daha farklı malzemeler.


Ne yapıldı?
  • Öncelikle kafalarda soru işareti bırakmamak adına bu etkinliklerin yanlış yapılan yönünü belirtmekte fayda var. Burada çocuklarımıza kesinlikle harf öğretmiyoruz. Harf ilkokulda kalsın, bizler onlarda yalnızca farkındalık oluşturalım.
  • Düşünün şimdi, harfleri hiç tanımasaydınız onları görünce size ne anlam ifade ederlerdi? Biz söyleyelim: Yalnızca anlamsız şekiller olurlardı. Çocuklar içindi böyle. Onlar taşlarda veya stickerda yazan şekilleri kek kalıbında veya ağaçta bulup eşleştirme yapacaklar. Yani bu tip materyalleri kullanmakta hiçbir sakınca yok. Biz yalnızca çivileri çakacağız, onlar ise binayı inşa edecekler. 
  • E o zaman durmayalım ve bunlarla yetinmeyelim, sınıfta- evde farkındalıkları arttırmak için yeni fikirler üretelim ve buradaki örnekler gibi zengin bir öğrenme çevresi yaratalım. Kolay gelsin!

kaynak: heimaginationtree.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder