6 Nisan 2017 Perşembe

Paraşüt Yapalım!

Herkese merhaba!
Uçaklar, helikopterler gibi uçan cisimler çocukların her daim ilgisini çekmiştir. Bir uçak gördüğünde "Aa uçak geçiyor" demeyen çocuk tanıyor musunuz? Biz tanımıyoruz. Hatta zaman zaman biz yetişkinler de eskiden kalma bir alışkanlıkla uçak görünce böyle tepki veriyoruz. Biz de düşündük ki madem çocuklarımızın böyle bir ilgisi var neden bu ilgiyi doğru şekilde kullanmayalım? Ve bugünkü etkinliğimizi bulduk. Bugün dışarı çıkacağız. Çocuklarımızla birlikte paraşüt yapacağız. Etkinlik öncesinde çocuklarınızın dikkatini çekmek için uçan farklı cisimlerin fotoğraflarını gösterebilirsiniz. Şimdi etkinliğimize daha yakından bakalım. Bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Tek kullanımlık plastik bardak.
  • Plastik çöp poşeti.
  • Makas, İp
  • Cetvel.

Ne yapıldı?
1. Öncelikle plastik bardakların üst kısmına iplerin geçebileceği şekilde delik açılıyor. 4 delik açmalısınız ve bu delikler arası boşluklar da fotoğraftaki gibi aralıklı olmalı.
2. Ardından plastik çöp torbasını yaklaşık 35 cm olacak şekilde kare şeklinde kesiyorsunuz.
3. Poşetin bir köşesine ucunda azcık kuyruk bırakacak şekilde ipi bağlıyoruz. Bu işlemi kare şeklindeki poşetimizin dört köşesi için de yapıyoruz.
4. Her bir ipin ucunu da bardakta farklı bir deliğe bağlıyoruz. 
Her şey hazır, şimdi hafif yükseklikte bir yer bulup paraşütlerimizi uçurma zamanı!
Ne oldu?
Bardaklarımız aşağı kayarken hava bardakların altında kaldı. Hava direnci (yani havanın düşen cisimlere uyguladığı ters kuvvet) de düşüşü yavaşlattı. Çocuklarınızın gözlemlemesine ve bu anı yaşamalarına fırsat verin!
İyi uçuşlar!

kaynak: www.bloglovin.com/blogs/relentlessly-fun-deceptively-educational

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder