13 Nisan 2017 Perşembe

Ressam Olduk!

Herkese merhaba!
Pek çok kez dile getirdiğimiz üzere okul öncesinde sanat etkinlikleri, özgün sanatsal süreçleri içerdiği gibi sanatçılara yönelik etkinlikleri de barındırır. Bugün de resimden yola çıkacağız ve çocuklarımız bir ressam gibi resimler yapacaklar. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?

  • Büyük kutular.
  • Renkli büyük izole bantlar.
  • Yapışkanlı cırt.
  • Sulu boyalar ve su.

Ne yapıldı?
Öncelikle fotoğrafta görüldüğü bir kutunun iki yüzeyini bantlar yardımıyla masalara adeta bir tuval gibi yapıştırıyoruz. Sonrası ise öğretmenlerimize kalmış! Burada çocuklara Picasso, Michelangelo, Van Gogh gibi ünlü ressamların eserlerinden gösterebilir ya da bu eserlerin hikayelerinden yola çıkabilirsiniz. Bununla ilgili Hedef Yayıncılığın çıkardığı "Okul Öncesinde Görsel Sanatlar Eğitimi" kitabından güzel bir örnek verecek olursak:
"Picasso’nun Sylvette portresi: Picasso çok iyi bir ressamdı. Bazı zamanlar bir horoz, bazı zamanlar gökyüzü kısacası doğada var olan canlı cansız her şeyin resmini yapmaktan çok hoşlanırdı. Bir gün Picasso’nun resim çizerken stüdyonun önünde henüz 19 yaşında olan Sylvette adındaki genç kızı gördü ve bu kızın resmini çizmeliyim diye düşündü. Sylvette’in nişanlısının atölyesinin Picasso’nun stüdyosunun yakınında olması nedeniyle o günden sonra Sylvette her gün bu ünlü ressamı görmek için stüdyonun önünden geçmeye başladı. Bir gün Sylvette’in nişanlısı Picasso için bir sandalye yaptı ve Sylvette birlikte Picasso’nun evine bıraktılar. O sırada camdan dışarı doğru bakan bir resim Sylvette’in dikkatini çekti. Resmi çevirip baktığında Sylvette çok şaşırdı. Çünkü bu Sylvette’in resmiydi. Sylvette hayran olduğu ressam tarafından resminin çizmesine çok mutlu oldu., Burada da görüldüğü gibi çocuklar büyük sanatçılar hayatta gördüğü her şeyden etkilenebilir ve resim çizebilir sizce Picasso burada olsa ne çizmek isterdi?"
Burada hikayeleri anlatırken çocukların dikkat sürelerini düşünerek uzun tutmamalı ve görsellerden de yararlanmalısınız. Sizler de farklı fikirlerinizi kullanabilirsiniz. Yani çocuklar da ressam olabilir! Ortaya çıkan eserlerle de bir sergi oluşturabilir, ressamlarınıza kullandıkları renkler ve resimleri ile ilgili sorular yöneltebilirsiniz. Seçim sizin, kolay gelsin!
kaynak:artbarblog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder