15 Mart 2017 Çarşamba

Böceklerle Hareket!

Herkese merhaba!
Bu aralar hareket etmeye merak sardıysak demek, hareket etkinliklerimizin sayısını biraz arttırmaya karar verdik. Bugün paylaşacağımız etkinlik yine biraz hayvanlar ve bol bol hareket içeriyor. Yani çocuklarımızın hayvanları sevmesinden yola çıktık. Yolu ise çocuklarımızın kaba motor becerilerini destekleyerek tamamladık. Çocukların eğlenerek katıldıkları güzel bir etkinlik olması umuduyla da sizlerle paylaşmak istedik. Etkinliğin İngilizce olan kartını Türkçe'ye uyarlayıp yazımızın sonuna ekledik. Çocuklarımızda yazı farkındalığını da desteklemek adına kartın üzerindeki yazıları kaldırmadık. Umarım işinize yarar ve çocuklarınızla evde, okulda imkanınız olan tüm alanlarda oynayabilirsiniz. Peki bugünkü etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Yazının sonundaki linkten indirebileceğiniz "böceklerle hareket" kartı.
  • Karta uygun boyutta bir kutu.
  • Makas ve yapıştırıcı.



Ne yapıldı?
  • Öncelikle "böceklerle hareket" kartımızın bir adet çıktısını alıyoruz. Bu kartı kare prizma şeklindeki kutumuza yapıştırıyoruz ve çocuklarımıza sunuyoruz. Aslında adeta artık bir zarımız oluyor.
  • Çocuklarımızla zarın şekli, yüzeylerinde hangi hayvanlar olduğu, hayvanların özellikleri ve bu hayvanların nasıl hareket ettiğiyle ilgili konuşuyoruz. 
  • Ve oyunumuzu oynamaya başlıyoruz. Zarı attığımızda gelen yüzeyde hangi hayvan var ise çocuklarımız o hayvanın hareketini yapıyor. Örneğin: zarın yüzeyinde "Tırtıl gibi sürün" gelirse çocuklar tırtıl gibi sürünerek ilerliyor.
  • Çocuklar için hem eğlenceli hem de enerjilerini doğru şekilde kullanmalarına olanak sağlayan bir etkinlik. 

Böceklerle hareket kartlarını buradan indirebilirsiniz:
https://drive.google.com/file/d/0ByKkpkoCbzlMSks4VmZYb1VCYW8/view?usp=sharing
Hepinize bol eğlenceler!
kaynak: lifeovercs.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder