21 Mart 2017 Salı

Hop Hop Zıpla!

Herkese merhaba!
Etkinliklerimizi çeşitlendirmek adına araştırmalarımıza devam ederken, hareketi ve müziği birleştiren güzel bir etkinliği sizlerle paylaşmak istedik. Bu etkinlik ile çocuklarımızın kaba motor becerileri desteklenirken ritim duygusunu da harekete geçirmeyi amaçlıyoruz.
Ritim diyince eminiz ki okul öncesi öğretmenlerinin aklında sınıflarında yaptıkları pek çok çalışma geliyordur. Şöyle ki farklı aletlerle veya vücutla belli ritimleri tekrar ettirme ya da yeni ritimler oluşturma gibi etkinliklere çok sık rastlıyoruz. Çocukların isimlerini kullanarak ritim çalıştırması yaptırma da çok yaygın olarak kullanılıyor. İşte bu etkinliğimizde bütün bunları biraz biraz birleştireceğiz. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Köpük diye bildiğimiz, balonlu naylon.
  • Makas ve renkli izole bant veya koli bandı.









Ne yapıldı?
  • Öncelikle balonlu naylomuzu kare şeklinde dört veya beş tane olacak şekilde kesiyoruz.
  • Ardından bu naylonları zemine yapıştırıyoruz. 
  • Oyuna geçiyoruz ve çocuklarımıza hareketleriyle orantılı olabilecek ritimler veriyoruz. Örnek: Ke-di. Çocuklarımızda bir naylondan diğerine bu ritmi takip ederek atlıyorlar. Böylece patlama sesiyle bir ritim oluşturmuş oluyorlar.

Başka ne yapsak?
Balonları elle patlatmak da çocuklarımızın ellerini kullanabilmelerini sağladığı için çok güzel olabilir. Ancak bu konuda biraz zorlanabildikleri için bu etkinlik planlanmış. Yani dikkatli olmalısınız. Etkinliği sizler kendi fikirlerinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Bir isim hecelemek yerine bir müzik aletiyle veya vücudunuzu kullanarak da bir ritim verebilir, çocuklarınızdan bu ritmi tekrar etmelerini isteyebilirsiniz. Seçim sizin.
Kolay gelsin!

kaynak: mominspiredlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder