13 Mart 2017 Pazartesi

Hayvanlarla Yoga!

Herkese merhaba!
Bugün sizinle güzel bir hareket etkinliğini paylaşmak istedik. Başlıkta yoga dedik ama tabii ki bizler yoga eğitmeni değiliz ve dolayısıyla bu etkinliğimiz tam anlamıyla yoga değil. Yani kısaca yogamsı bir şeyler denedik diyelim..
Ülkemizde yaygın olarak bilinmese de çocuklarda yoga, denge, konsantrasyon, dikkat ve odaklanmayı geliştirir. Zihin ve beden arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirir. Yani hem bilişsel gelişim alanı hem de motor gelişim alanı için oldukçta faydalıdır. Olanağınız varsa ve iyi bir eğitmende tanıyorsanız çocuklarınızı profesyonel biri ile çalıştırabilirsiniz. Ancak imkanınız yoksa ve okul öncesi öğretmeniyseniz okulunuzda bu etkinliğimize kolaylıkla yer verebilirsiniz. 
Çocuklarınız hayvanları seviyorsa, sessiz ve doğal bir ortamda bu etkinlik gibisi yok! Peki bu etkinliğimizde:
Ne gerekti?
  • Birer adet zürafa, kurbağa, baykuş, yılan ve kirpi fotoğrafları. (Çocuklarınızın bu hayvanları tanıdığından eminseniz resim olmadan da yapabilirsiniz, ancak bizce resim olmalı😊)
  • Açık hava!














Ne yapıldı?

Bu etkinlik iki şekilde uygulanabilir:
  • Çocuklarımıza hayvanlarımızın fotoğraflarını gösteriyoruz. Bu hayvanların ne olduğu, hareketleri, sesleri vb. ile ilgili onlarla konuşuyoruz. Ardından çocuklarımızdan bu hayvanlardan birisini seçmelerini istiyoruz. Herkes gözünü kapatıyor ve o hayvanın pozunu alıyor. Poz alırken onları destekleyebilirsiniz (Bir yılan olacaklarsa boylu boyunca uzanabileceğini söyleyebilirsiniz vb.) Uzun süre bu pozisyonda kalmaları bekleniyor. Ara sıra kıkırdamalar olması muhtemel, ama bir süre sonra sakinleşeceklerdir. Sonrasında ise hayvanları değişiyorlar. Etkinlik bu şekilde devam ediyorlar. Bitiminde ise ne hissettiler, ne gördüler sohbet ediyoruz.
  • Ya da tamamen hayvan fotoğrafı olmadan istedikleri hayvanı sözel olarak kendileri söyleyebilir ve ilk şekilde ki gibi etkinliği sürdürebilirsiniz.
Çocukları sakinleştirmek, doğa ile buluşturmak ve yukarıda saydığımız pek çok şey için bu etkinlik denemeye değer..
O zaman kolay gelsin!

kaynak: mothernatured.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder