1 Mart 2017 Çarşamba

Holihop Oyunları!

Herkese merhaba!
Rüzgar güllerinden sonra nostaljiye doyamadıysam demek, bir zamanların sevilen oyuncağı holihoplara bakarken buldum kendimi. Ve çocuklarımız için altı adet birbirinden güzel hareket etkinliği bulmuş oldum. Peki bu etkinlikler neler ve bunları uygulayabilmemiz için nelere ihtiyacımız var?
  1. Holihopun içinden geç: Burada ihtiyacımız olan bir holihop + üç çocuk! Çocuklarımız el ele tutuşurken ortadaki çocuğumuz resimdeki gibi holihopun içinden geçmeye çalışıyor. Kaba motor becerileri de gelişiyor😊
  2. Holihop yuvası: Yuva dedim çünkü çocuklarımız ikişerli gruplar halinde birer tane holihopun içinde yürümeye çalışıyorlar. Takım oyunu!
  3. Holihoplar trafikte: Holihoplarımız araba görevinde ve çocuklarımız da onları kullanan sürücüler. Öğretmen yeşil dediğinde geçer, kırmızı dediğinde dururlar. Hatta resimdeki gibi bir elleri birbirini tutacak şekilde tren de olabilirler. Bu yolculuk boyunca amaç öğretmene ulaşmak.
  4. Holihopların renkleri: Holihoplarla aynı renkte olan blok vb. kullanabileceğiniz bu oyunda çocuklarımız holihopların içine onlarla aynı renkte blokları koyuyor. Sonra sayıyoruz, hangi holihopta kaç tane var diye..
  5. Holihop tuzağı: Çocuklarımız için holihoplardan resimdeki gibi bir tuzak hazırlıyoruz. Çocuklar ise bu tuzağın içinden holihopları düşürmeden çıkmaya çalışıyor. Dikkat ve konsantrasyon gerektiriyor!
  6. Holihopunu bul: Öğretmen çocuklara bir renk söylüyor ve çocuklar da o renkteki holihopun içine giriyorlar.

















Etkinliklerin bazıları kendinden hikayeli olsa da sizler onları hikayeleştirmek ve çocuklarımız için daha eğlenceli hale getirmekte özgürsünüz. Ayrıca bu etkinliklerle sınırlı kalmayın, çünkü bunlar sadece birer örnek. Koşun, durun, eğlenin. İsterseniz holihoplardan bir yol yapıp kurbağa gibi atlayarak dere yatağından geçersiniz, isterseniz eski usul holihop çevirirsiniz.  Seçim her zamanki gibi sizin.
İyi eğlenceler!

kaynak:tipjunkie.com,http://mrsbremersk.blogspot.com.tr,momonthemove35.com,playgroundparkbench.com, www.elementarypeteacher.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder