20 Mart 2017 Pazartesi

Çorbada Tuzumuz Olsun!

Herkese merhaba!
Bugün okul öncesi öğretmen ve öğretmen adaylarımızın sınıflarında öğrenme merkezlerizde veya küçük grup etkinliklerinde rahatlıkla kullanabileceği bir etkinliği paylaşmak istedik. Ebeveynlerimiz de evde bu etkinliği çeşitlendirerek kullanabilirler. Etkinliği görür görmez aklımızdan farklı fikirler geçti. Umarız sizler için de faydalı bir etkinlik olur. Deyim yerindeyse çorbada bizim de tuzumuz olmuş olur!😊 Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Küçük boyutta harfler, şekiller, oyuncaklar vb. (aklınıza gelebilecek her şey olabilir; yani ne bulursanız).
  • Çorba kasesi.
  • Kaşıklar.
Ne yapıldı?
  • Dikkat! Öncelikle fotoğrafa aldanıp bunun bir okuma-yazma veya harf öğretme gibi bir etkinlik olduğunu ASLA düşünmeyiniz. Çünkü bildiğiniz gibi ülkemizde okul öncesi eğitim kesinlikle okuma-yazma öğretimini içermiyor. Bizde yalnızca okuma-yazmaya yönelik farkındalık kazandırmak önemli.
  • Şöyle ki eğer sizler bu etkinlikte fotoğraftaki gibi harfleri kullanacaksanız harflerin şeklinden yola çıkarak bunu bir eşleme etkinliği gibi kullanabilirsiniz. Böylece çocuklarımızda okuma-yazmaya yönelik bir farkındalık kazandırma amacımıza doğrudan uymuş olursunuz.
  • İkinci ihtimal ise, kasenizde geometrik şekiller bulundurup, kaşıklara da o şekillerden çizersiniz. Çocuklarınızda yine bir kaşık yardımıyla, kasedeki şekiller ile diğer kaşıklarda çizili olan geometrik şekilleri eşleştirir.
Bunlar tabii ki yalnızca bizim aklımıza gelenler ile sınırlı. Buradaki örnekleri çeşitlendirmek sizlerin elinde. Ancak neticede çocuklarınızın bilişsel gelişim alanı ve kullandığınız kaşıklar yardımıyla da motor gelişim alanını desteklemiş olursunuz.
O zaman hepinize kolay gelsin!

kaynak: munchkinsandmoms.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder