11 Mart 2017 Cumartesi

Oyun Hamurları ile Yaratıcı Fikirler!

Herkese merhaba!
Birbirinden farklı renklerde oyun hamurları okul öncesi sınıflarının vazgeçilmez malzemeleri arasında. Bazen kendimiz yapıyor, genellikle ise hazır alıyoruz. Evde de ebeveynlerimiz çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirebilmek adına çok sık kullanabiliyor. Çocuklarımız sınıflarında özellikle oyun zamanında, sanat merkezinde oyun hamurlarıyla ellerini çalıştırıyor ve birbirinden yaratıcı fikirler üretiyorlar. Biz de bu fikirleri daha da çeşitlendirmek ve desteklemek adına keşfettiğimiz bir etkinliği sizlerle paylaşmak istedik. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Farklı renklerde oyun hamurları.
  • Yazının sonundaki linkten indirebileceğiniz oyun  hamuru kartları.
  • -Dilerseniz- Artık malzemeler.













Ne yapıldı?
  • Yukarıdaki fotoğrafta bazı örneklerini gördüğünüz oyun hamuru kartları; yaprakları boş bir ağaç, çıplak bir insan vücudu, boş bir yemek tabağı, içi boş bir saksı, boş bir toprak olmak üzere beş adet karttan oluşuyor. Bu kartların hepsi A4 kağıdı büyüklüğünde. Bu kartları dilerseniz sanat merkezinizde bulundurabilirsiniz. Çocuklarınızda istedikleri zaman ulaşabilirler.
  • Aslında uygulanması oldukça kolay. Çocuklarımız boş bir tabağı veya fotoğraftaki gibi boş bir saksıyı içinde ne olmasını istiyorlarsa o şekilde doldurabiliyorlar. Oyun hamurlarının dışında, çubuklar, yapraklar vb. gibi farklı malzemelerle destekleyebilirsiniz. Böylece çocuklarımız ürünlerini çeşitlendirebilir. Çocuklar etkinliği tamamladıktan sonra ise ortaya çıkan ürünler hakkında konuşmak yapabileceğimiz en etkili şey. Ne yapmışlar, neler kullanmışlar hepsi bizim için çok önemli.
Gördüğünüz gibi son derece yaratıcı bir süreç. Paylaşması bizden uygulaması sizden..Kolay gelsin!
Kartları buradan indirebilirsiniz:
https://drive.google.com/drive/folders/0ByKkpkoCbzlMOWpQNU9leHJPWUk?usp=sharing

Kaynak: picklebums.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder