4 Mart 2017 Cumartesi

Peçete Dansı!

Herkese merhaba! 
Bloğumuzda olabildiğince farklı etkinlik türlerine yer vermek adına bugün sizlerle güzel bir müzik etkinliğini paylaşmak istedim. Dans var, eğlence var, denge var, ritim var, yani var da var! Bu etkinlik çocukların duruş, vücut koordinasyonu, denge, dikkat ve konsantrasyon gibi becerilerini destekliyor. Hem de inanılmaz pratik bir etkinlik. Yani anneler babalar bu yazıyı okurken evde oturuyorsanız hemen kalkıp bu etkinliği yapabilirsiniz. O kadar ki kolay! Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Çocuk sayısı kadar peçete.
  • Olmazsa olmazımız müzik.
  • Kıpır kıpır çocuklar.

Ne yapıldı?

  1. Kıpır kıpır müziğimizi açmadan önce her çocuğumuzun bir tane peçetesi olduğundan emin oluyoruz.
  2. Çocuklarımızdan birisi peçete avcısı oluyor ve düşen peçeteleri yakalamak için pusuda bekliyor.
  3. Çocuklar müziğin başlamasıyla birlikte kafalarının üzerine peçetelerini koyuyorlar ve onları düşürmeden dans etmeye başlıyorlar.
  4. Eğer peçetelerini düşerken yakalayabilirlerse tekrar kafalarının üzerine koyup dansa devam edebilirler. Ancak yakalayamazlar da peçeteleri yere düşerse danslarına peçetesiz devam ediyorlar. Çünkü peçeteleri avcımız yakalıyor.
  5. Oyun bu şekilde devam ediyor.

Bu oyun başlangıçta, avcısız ve peçeteleri düşenin kaybettiği ve oyunun sonuna kadar peçetesini koruyanın kazandığı bir oyundu. Ancak kazan-kaybet oyunlarını sevmediğim ve çocuklar için pek doğru bulmadığım için bu şekilde değiştirdim.Çünkü ortada bir yarış olmasa da eğlenebileceğimize inanıyorum.
O zaman iyi eğlenceler!

kaynak:trueaimeducation.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder