2 Mart 2017 Perşembe

Noktalardan Çiçeklere!

Herkese merhaba!
Bildiğiniz gibi yaratıcılıkta en önemli şey meraktır. Bu nedenle çocuklarımızda var olan doğal merak onların yaratıcılığının temelini oluşturur. Ayrıca çocuklarımızda yaratıcılık, sunulan etkinlikler ile de gelişir. Yani yaratıcılıklarını, doğal meraklarını uygun bir öğrenme çevresiyle destekleyerek arttırabiliriz. Ayrıca diğer tüm süreçlerde olduğu gibi çocuklarımızın gelişim özelliklerini ve gereksinimlerini bilmek de bu noktada önemlidir.
Biz de bu durumdan yola çıkarak ve sitemizin de mottosundan hareketle yaratıcı bir sanat etkinliğini sizlerle paylaşmak istedik. Peki bu etkinlikte:

Ne gerekti?
  • Sulu boya.
  • A4 kağıdı.
  • Farklı renkte tahta kalemleri.
Ne yapıldı?
  1. A4 kağıdımıza sulu boya fırçamızla istediğimiz renkte bir damla damlatıyoruz. Ve damlanın yayılışını izliyoruz.
  2. Ardından renkleri güzelleştirmek adına bir damla da farklı renk damlatabiliriz.
  3. Bu şekilde noktalarımızın sayısını arttırıyoruz.
  4. Biraz kurumasını bekliyoruz. 
  5. Ve sulu boyalarla işimiz bitiyor. Çocuklarımız tahta kalemleri yardımıyla bu noktalardan ne yapmak isterlerse onu yapıyorlar. Yeni şeyler çizebilir ya da noktalara ek şekiller oluşturabilirler.
Dilerseniz noktaları, çocuklarınıza önceden sizler sunabilir ve daha seyrek koyabilirsiniz. Çocuklarınızla bu noktalardan neler yapabileceğiniz hakkında konuşabilirsiniz. Buradaki etkinlik yalnızca bir örnek. Sizler nokta yerine başka bir şekilden de yola çıkabilirsiniz. Seçim her zamanki gibi sizin. Ortaya çıkan ürünler hiç beklemediğiniz şeyler olabilir. Hazırlı olunuz.
İyi eğlenceler! 

kaynak: http://www.artisbasic.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder