24 Mart 2017 Cuma

Renkli Poşetleri Fırlat!

Haftanın son gününden herkese merhaba!
Bugün paylaşacağımız etkinlik bir hareket etkinliği. Ancak yine de çocuklarımızın motor gelişim alanını desteklemekle kalmıyoruz; bilişsel gelişim alanlarını da destekliyoruz. Etkinlik ellerini ve vücutlarını kullanmalarını gerektirirken, farklı renkleri tanıma ve eşleme gibi kazanımları da içinde barındırıyor. Umarız işinize yarar. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?


  • Farklı renklerde fon kartonları.
  • Poşetler (Mümkünse ağzı kapatılabilir alın, mümkün değilse ağzını bağlarsınız sorun yok).
  • Üç seçeneğimiz var: Farklı renkte parmak boyaları ya da farklı renkte yastıklar ya da farklı renkte nesneler.
  • İzole bant.
  • Makas.

Ne yapıldı?
1. Öncelikle farklı renklerde kartonlardan fotoğrafta görüldüğü gibi dikdörtgen şeklinde kesip zeminimize yapıştırıyoruz. Dikkat: Burada kartonların renk sayısını çocukların yaş ve gelişim özelliklerine ayarlamayı unutmayınız.
2. Poşetlerimizin (bunun için poşetlerimizin ağzı kapatılabilir olmalı) içini isterseniz "Yumuşak Poşetler" etkinliğimizdeki gibi renkli boyalarla doldurabilirsiniz. Böylece iki işi bir arada yapmış olursunuz. Yani poşetleri başka bir amaçla da kullanabilirsiniz.😊İkinci seçenek buradaki gibi küçük yastıklar kullanabilirsiniz. Üçüncü seçenek ise poşetlerin içini aynı renkten nesnelerle doldurabilirsiniz. Burada önemli olan poşetlerin bir ağırlığı olması.
3. Artık çocuklarımız belirli bir mesafeden, poşetleri renklerine göre  kağıtların üzerine atabilir! Burada mesafeler belirlemek için ilk fotoğraftaki gibi çizgiler çizebilirsiniz.
Oyunu çocuklar için daha eğlenceli hale getirmek adına hikayeleştirmeyi unutmayınız. O zaman kolay gelsin!

kaynak: pinterest.com, notimeforflashcards.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder