31 Mart 2017 Cuma

Tahta Şeritler!

Haftanın son gününden herkese merhaba! Cuma geldi diye tabii ki yayları gevşetmiyoruz ve çocuklarımızın tüm  gelişim alanlarını desteklemeye devam ediyoruz. Bugünkü etkinliğimiz çocuklarımızın motor gelişim alanını destekleyen pek çok yurt dışı kaynaklı internet sitesinde karşımıza çıkan bir etkinlik. Çocuklarımızın ince motor becerilerini destekleyen, küçük grup etkinliklerinde veya öğrenme merkezlerinde yer alabilecek doğal malzemeler barındırıyor. Peki bugünkü etkinliğimizde:
Ne gerekti?
  • Fotoğrafta gördüğünüz gibi ağaç kütükleri veya tahtalar.
  • Ağaç kütüklerinin üzerine bir ipin geçebileceği boyutta demir parçaları.
  • İpler. (Farklı renklerde ve farklı kalınlıklarda).
Ne yapıldı?

  • Bu materyalleri hazırlama sürecinde isterseniz üst fotoğraftakiler gibi tek boyutlu; isterseniz alt fotoğraftakiler gibi farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. Çevrenizde bir marangoz vb. var ise onlardan yardım almanız işinizi kolaylaştıracaktır. Eğitimde doğal materyallerin kullanımının önemi düşünüldüğünde bu çaba az bile kalacaktır.
  • Çocuklara bir kurgu çerçevesinde yönergeler verebilir ve bir etkinlik gerçekleştirebilirsiniz. "Solucanlarımızı (ipler) bütün deliklerden geçirerek onları yatağına yatıralım" gibi. Bu kurgu tabii ki çok basit bir örnek. Sizler örnekleri arttırabilirsiniz. Böylece çocuklarınızın etkinliğe katılma yönündeki motivasyonunu arttırmış olursunuz. 
  • Bu materyali okul öncesi öğretmenlerimiz öğrenme merkezlerini zenginleştirmek adına da kullanabilir. Ebeveynlerimiz ise yapay materyallere para harcamak yerine, doğal bir materyale çok kolay bir yoldan ulaşmış olur.

Seçim sizin, kolay gelsin!

kaynak: facebook.com/EYTishylishy, pinterest.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder