19 Mart 2017 Pazar

Saçları Keselim!

Herkese merhaba! Günlerden pazar ve bizler yine buradayız. Bugünkü etkinliğimizin başlığına bakıp "aman" diyip kaçmayınız. Çünkü gerçekten yaratıcı olsun diye saç kesmeyeceğiz😊 Bizi takip edenler bilir, çoook önceleri makası yeni yeni tutmaya başlayan miniklerimiz için "Makas Egzersizleri" etkinliğini paylaşmıştık. Bugünkü etkinliğimizde o etkinliklerden aslında.. Ancak hep söylediğimiz gibi çocuklara sunulan etkinliklerin onlar için güdüleyici ve ilgi çekici olması vurucu bir nokta. Bu nedenle de bu etkinliği paylaşmadan edemedik. Peki bugünkü etkinliğimizde:
Ne gerekti?
  • Yazının sonundaki linkten indirebileceğiniz saç kesim seti.
  • Makaslar.

Ne yapıldı?
  • Öncelikle saç kesim setimizi indiriyoruz ve gerçekten saç kesilmediğinden emin oluyoruz.
  • Çocuklarımız setteki karakterlerin saçlarını belirtilen çizgileri takip ederek kesiyorlar. Gördüğünüz gibi makas kullanma becerileri destekleniyor ama daha da önemlisi bunu kendi istedikleri bir amaç uğruna yapıyorlar. Onlar saç kestiklerini düşünüyorlar, bizler ise onların ince motor becerilerini desteklediğimizi biliyoruz.
  • Bu etkinlik her zaman olduğu gibi yalnızca bir örnek. Mesela bu örnekten yola çıkarak sizlerde çocuklarınızla birlikte gazetelerden insan fotoğraflarını kesebilirsiniz. Sonra o figürlerininde saçlarını kesebilirsiniz. Ya da saçları unutup bu örnekleri daha da zenignleştirebilirsiniz.
  • Unutmayalım ki bizler çocuklarımız için ne kadar zengin bir öğrenme çevresi sunarsak onların tüm gelişim alanları o derece desteklenir.

Dikkat! Burada hedefimiz çocuklarımıza çalışma sayfalarını sunup onları akademik olarak desteklediğimizi düşünmek değil, onları güdüleyici özelliklere sahip etkinlikleri, görselleri her zaman "oyun" içinde sunmak! Çünkü biliyoruz ki oyun çocuğun işidir ve en iyi oynayarak öğrenir! O zaman ne yapıyoruz? Onlarla bol bol oynuyoruz!
Hepinize iyi haftasonları!
Saç kesim setini buradaki linkten indirebilirsiniz: 
https://drive.google.com/file/d/0B7HU0DcVrlesc01DZ0RZV2s4LTQ/view

kaynak:totschooling.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder