14 Haziran 2017 Çarşamba

Safariye Çıkıyoruz!

Herkese merhaba!
Bugün sizlerle güzel ve oldukça eğlenceli bir açık hava etkinliğini paylaşacağız. Açık havada oynanan oyunlar yaz kış dinlemeden oynanabilir ve çocuklar için dört duvar arasında oynamaktan çoğu zaman daha iyidir. Yani açık havada oynamak için hiçbir zaman aman hava çok soğuk, ya da aman hava sıcak demeyelim. Soğuksa kalın giyiniriz, sıcaksa gölgeleri tercih ederiz ve sularımızı eksik etmeyiz! Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • A4 kağıdı ve keçeli kalemler.
  • Farklı hayvan maketleri (zürafa, fil, aslan, kaplan vb.)
  • Varsa kurguyu desteklemek için dürbün de olabilir.

Ne yapıldı?
1- Öncelikle hayvanlarımızı -varsa- bahçemizde, parkta vb. bir alanda farklı yerlere saklıyoruz. 
2- Ardından bu alanın küçük bir haritasını çıkarıyoruz ve maketleri sakladığımız yerleri haritada işaretliyoruz. Burada haritanın çocuklarımız için anlaşılır olmasına  ve çocuğun başlangıç noktasından itibaren planlanmasına dikkat etmeliyiz.
3- Geri kalan iş çocuklarımızda! İsterseniz bu etkinliği bir dramatik oyunla birleştirebilirsiniz. Yani çocuklarınız garsonu oynadığı bir oyunda safari turuna çıkabilir. Oradaki konuşmalar vb. de yaratıcılığı destekleyen + bir boyut olur.
Bu etkinlikle çocukların yaratıcılıklarını desteklerken mekansal algılarını da desteklemiş oluyorsunuz. Ayrıca basit bir çizim de olsa harita gibi bir görsel materyali kullanmış oluyorlar. Daha ne olsun!
O zaman ne diyoruz, safariye gitmek için Afrika'ya gitmeye ihtiyacımız yok, arka bahçemiz olsa yeter!
kaynak:notimeforflashcards.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder