17 Haziran 2017 Cumartesi

Doğada Çizim!

Herkese merhaba!
Bir açık havadır gidiyoruz, ama çok güzeller kendimizi alamıyoruz. Bugün yine çocuklarımızla dışarı çıkıyoruz. Bahçe olur, park olur, bize malzeme sağlayacak güvenli her yer olur. Çocuklarımız doğal bir malzemeden yola çıkarak çizimler yapacak ve yaratıcılıklarını kullanacaklar. Bizler de pek tabii onlara eşlik edeceğiz. Peki daha yakından bakarsak bugünkü etkinliğimizde:
Ne gerekti?
  • Taşlar, kozalaklar, yapraklar, maşalar, çiçekler vb. (doğada bulabileceğiniz her şey olur).
  • Farklı renklerde tebeşir ve poşet.
Ne yapıldı?
  • Öncelikle keşfimize çıkıyoruz. Bulabildiğimiz her türlü malzemeyi poşetlerimize dolduruyoruz (Çocuklarınızla birlikte gezerken bu etkinliği hikayeleştirebilir ve onlar için daha eğlenceli hale getirebilirsiniz).
  • Daha sonra kendimize bir nokta belirliyoruz ve ellerimizdeki malzemeleri merkeze koyarak tebeşirlerimiz yardımıyla çizimler yapıyoruz. Burada çocuklarımızı desteklemek çok önemli. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bir kozalaktan bir hayvan yapabilirler, bir yapraktan da bir dinozor yapabilirler. Ya da koskocaman bir çizimin ortasında bir yaprak da kalabilir. Burada sonuçtan çok sürecin önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın yeter. Sizler de yaratıcılığınızı konuşturup çocuklarınıza eşlik edebilirsiniz
  • O zaman hepinize kolay gelsin! Ürünlerinizi merakla bekliyoruz!
kaynak:https://www.thecrafttrain.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder