28 Haziran 2017 Çarşamba

Renkleri Karıştır!

Herkese merhaba!
Daha önce paylaştığımız "Yürüyen Sular" ve "Buzlarla Renkleri Keşfet" etkinliklerinde olduğu gibi bugünde renkleri keşfetmenin farklı bir yolunu bulduk. Bugün biraz daha organize hareket edeceğiz ve oldukça eğleneceğiz. Peki bu etkinlikte:
Neye ihtiyacımız var?
  • Bölmeli bir kap. Burada boncukların konulduğu kaplar veya buz kalıpları iş görür.
  • Sulu boya.
  • Bir adet şırınga veya pipet.
Ne yapılıyor?
1- Öncelikle küçük bölmeli kabımızı buluyoruz. Burada kabımız açık renk olmalı, hatta mümkünse beyaz olmalı. Böylece renklerin değişimi daha rahat gözlenebilir.
2- Karıştırmak istediğimiz renklere karar veriyoruz ve bu renklerdeki boyalarımızı kabımıza yerleştiriyoruz. Burada çocuklarınıza rehberlik edebilirsiniz. Ayrıca boyaları da buradaki gibi bir sütun ve bir satır şeklinde yerleştirebilirsiniz. Karıştırırken de bir üstten bir alttan karıştırarak adeta bir grafik gibi kesişme yerlerindeki renkleri gözlemleyebilirsiniz. Seçim sizin!
3- Şimdi çocuklarımız renkleri karıştırmaya başlayabilir! Şırıngaları yardımıyla birkaç boyadan alıp kaptaki boş bir yere damlatıyorlar.Çocuklarımız şırıngayı kullanırken konsantre oluyorlar ve küçük kas becerilerini kullanıyorlar. Renklerin oluşumunu gözlemek de cabası.
Hepinize iyi eğlenceler! Buradan örnek videoya ulaşabilirsiniz.
kaynak:http://buggyandbuddy.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder