13 Haziran 2017 Salı

Keşif Panoları!

Herkese merhaba!
Bugün çocuklarımızla dışarı çıkıyoruz. Dışarıdan kastımız en yakın çevreniz de olabilir; çocuklarınızla gidebileceğiniz ağaçlı, çiçekli herhangi bir alan da olabilir. Peki ne yapacağız? Tabii ki keşif. Özellikle yaşadığı bölgenin farkında olmayan, ağaçtan, çiçekten, böcekten uzak çocuklar yetiştirmek yerine, çevresel farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmek yegane hedeflerimizden biri. Böylece çocuklarımız çevreye bizden daha duyarlı olabilir😊 Neden olmasın? Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Makas.
  • Duvar kağıdı.
  • Koli bandı.
  • Çiçekler, yapraklar, ağaç dalları vb. ne bulursanız.
Ne yapıldı?
Bloğumuzu yakından takip edenler bilir. Bugün yine daha önce "Güneşi Yakala" etkinliğinde kullandığımız gibi bir tarafı yapışkanlı duvar kağıtlarını kullanacağız.
1- Öncelikle duvar kağıtlarını bahçedeki herhangi bir duvara ya da ağaca yapıştırıyoruz.
2- Ardından duvar kağıdının kenarlarını renkli koli bandı kullanarak bir çerçeve gibi yapıyoruz.
3- Keşif panolarımız hazırsa keşfe çıkabiliriz! Çocuklarımız buldukları farklı çiçekler, yapraklar, ağaç dalları vb.ni bu keşif panolarına yapıştırıyorlar. Daha sonra bunların ne gibi özellikleri var, varsa çiçeklerin adları ne, renkleri nedir, kokusu nasıldır gibi sorularla bulduklarını inceliyorlar. Bizlerse destek ekibindeyiz. Burada -varsa- mercek kullanabilirsiniz.
O zaman iyi keşifler!
kaynak: www.icanteachmychild.com

1 yorum: