3 Mayıs 2017 Çarşamba

Duyguları Anlamak!

Herkese merhaba!
Çocuklarda duygularını isimlendirmek, uygun şekilde ifade etmek, başkalarının duygularını fark etmek sağlıklı bir sosyal-duygusal gelişim için belki de en temel noktadır. Duygularını konuşarak ve vurarak, ağlayarak, kendini oradan oraya savurarak ifade etmeye çalışan iki çocuğu düşündüğünüzde bu durumun önemini daha iyi görebilirsiniz. Yapılan çalışmalar duyguyu anlama ve uygun şekilde ifade edebilme becerilerinin okul başarısı gibi akademik süreçlerle de ilişkili olduğunu gösteriyor. Biz de tam da bu sebeplerden bugünkü etkinliğimizi paylaşmak istedik. Özellikle evde çocuklarının sosyal-duygusal gelişimini desteklerken aynı zamanda çocuklarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirmek isteyen ebeveynler için bire bir! Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Ayna ve aynada kolay silinebilir tahta kalemleri.
  • Oynar gözler ve yapıştırıcı.


Ne yapıldı?
  • Bu etkinlikle öncelikle çocukların aynadaki görüntülerini çizmelerini isteyerek bedensel farkındalığı da destekleyebilirsiniz. Oynar gözler, saçak ipler vb. malzemelerle de süreci daha gerçekçi (!) ve eğlenceli bir hale getirebilirsiniz😊
  • Çocuklarınıza durumlar verip, o durumlar karşısında nasıl bir yüz ifadeleri olacağını sorabilirsiniz. "Oyuncağın kırıldığında yüzün nasıl olur? Ne yaparsın? Nasıl hissedersin?" Burada konuşmalarınızda davranışlardan ziyade duygulara yoğunlaşmayı unutmayınız. Eğer aynanız bolsa bu oyunda çocuğunuza eşlik edebilir, durumlar karşısındaki hislerinizi karşılaştırabilirsiniz. "Ben şöyle olduğunda mutlu-üzgün- kızgın- şaşkın hissederim" gibi.
  • Sizlere kolay gelsin, unutmayın kirlenmek güzeldir!
kaynak:andnextcomesl.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder