26 Mayıs 2017 Cuma

Ağaçları Sar-Sarmala!

Uzuuuun bir aradan sonra herkese merhaba!  Umarız özlendik, çünkü biz çok özledik! Sizler için bir sürü etkinlik biriktirdik, günden güne paylaşacağız.
Aslında internet sitemizi bir yenileme sürecine sokmuştuk, henüz tam yenileşemedik ama yenileşmeyi bekleyene kadar da boş durmayalım dedik ve bugünkü etkinliğimi sizlerle paylaşmaya karar verdik. Bu etkinlik fen ve sanatı buluşturan, çocuklarınızla açık havanın tadını çıkarabileceğiniz oldukça eğlenceli bir etkinlik. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Ağaçlar
  • A4 kağıtları (veya ağaçların genişliğine göre farklı boyutta kağıtlar).
  • Pastel boyalar veya keçeli kalemler ile izole bant.
Ne yapıldı?

  • Öncelikle ebeveynler veya öğretmenler olarak kendimiz ve çocuklarımız için ağaçlıklı, gölgelikli güzel bir alan buluyoruz. 
  • Ardından çocuklarımızla birlikte bulduğumuz güzel ağaçlardan birinin gövdesine fotoğraftaki gibi uygun boyutta kağıdımızı sarıp sarmalıyoruz. 
  • Geri kalan işi ise küçüklerimiz hallediyor! Çocuklarımız ağaçların gövdelerindeki izleri pastel boyaları ile kağıdın üzerine çiziyorlar. Burada çocuklarımız hem doğayı keşfediyorlar hem de eğleniyorlar. Belki bizlerin de fark etmedikleri şekiller ortaya çıkacak ve merak edip soracakları yeni şeyler olacak. Ortaya çıkan ürünleri bir şeye benzetebilir, bu ürünlerden yeni şeyler oluşturabilir ve daha pek çok şeyi yapabilirler. Yeter ki özgür bırakalım!

Uygulaması oldukça kolay olan bu etkinliği şiddetle tavsiye ediyoruz. Hepinize kolay gelsin!
kaynak:icanteachmychild.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder